Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:19:22

День виборів – уже через місяць. ВІДЕО

18.06.2016   08:21Агенцiя

17 липня округ № 206, до якого входять частина Новозаводського району Чернігова, Чернігівський і Ріпкинський райони вибиратимуть свого «представника народу» до Верховної Ради замість Владислава Атрошенка. Сьогодні – був останній день реєстрації кандидатів. Про те, як проходить підготовка до дня виборів, відзвітував голова ОВК по 206-му.

Голова ОВК по 206-му округу Євгеній Артеменко дає прес-конференцію 17 червня о 13.00. На цей час комісія зареєструвала 24 кандидатів, але за наступні 4 години цифра може змінитись – реєстрація закінчується 17 червня о 17.00. Остаточну цифру претендентів на депутатський мандат від 206-го округу в ОВК обіцяють оголосити через три дні.

Після проведених Центрвиборчкомом замін членів ОВК №206, вона уже працює в повному складі, 18 чоловік — приміщень на всіх не вистачало, тому голова комісії сидить в одному кабінеті із секретарем і бухгалтером, втім, каже, роботі це не заважає. В ОВК уже приїздила поліція – Євгеній Артеменко спростовує чутки, що через конфлікти між членами комісії, стверджує – правоохоронці просто хотіли познайомитись.

Заяв і скарг від виборців до ОВК поки не надходило, але її голова дякує журналістам за прискіпливу увагу до виборів – часто про порушення він дізнається саме зі ЗМІ.

Не готовий Євгеній Артеменко поки звітувати і про виборчі фонди кандидатів, з яких вони мають фінансувати свою учать у виборах – їх контролює спеціальна група зі складу членів ОВК, але обіцяє дати відповіді на всі інформаційні запити, які надійдуть з цього приводу.
Так само не готовий він коментувати і ситуацію з браком коштів – каже, зазвичай ОВК готувала свій кошторис і подавала до ЦВК. На цих же проміжних виборах ЦВК визначає бюджет. І поки що його не вистачає.

Євгеній Артеменко, голова ОВК № 206: «На сьогодні виділено 2 млн. 502 тис. грн.. Якщо всі комісії будуть заповнені по закону, як ми і планували, то на нашому окрузі буде працювати 2692 працівника. 2 млн.745 тис. ми повинні заплатити. Зараз 2,5 мільйони – уже нестиковка. 1 млн. 183 тисячі на наших рахунках знаходиться – ми отримали 51% фінансування».

Але виборців Євгеній Артеменко заспокоює – каже, ще такого не було, щоб виборів не було. І визнає – проміжним виборам держава приділяє менше уваги, ніж черговим. А дарма, як показує минулорічний досвід 205-го округу.


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини