Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:20:24

ЦВК зареєструвала нових кандидатів у народні депутати України

04.06.2016   07:42Агенцiя

3 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

Розглянувши заяви політичних партій про реєстрацію кандидатів у народні депутати України, а також заяви громадян України про самовисування разом з іншими документами, Комісія зареєструвала 11 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року. А саме: Вовка І.І. (самовисування), Констанкевич І.М. (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП") – в ОВО № 23, Жукова С.В., Тигова О.О. (самовисування), Хорішка Д.В. (політична партія Народний Рух України) – в ОВО № 27, Короля Р.В. (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "УНА-УНСО"), Шевченка В.Л. (ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП") – в ОВО № 85, Романенка В.А. (самовисування) – в ОВО № 183, Савченко І.М., Скварського О.В., Сокол М.Ю. (самовисування) – в ОВО № 206.

Таким чином, станом на 3 червня Центральна виборча комісія зареєструвала 28 кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року.

Також зареєстровано довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих  в одномандатних виборчих округах.

З метою забезпечення реалізації та захисту конституційних виборчих прав громадян України Комісія затвердила Роз’яснення щодо розгляду звернень з питань внесення змін до постанов Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року.

Комісія затвердила частину обсягу коштів Державного бюджету України за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України", необхідних на підготовку і проведення проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року, на загальну суму 19 млн 667 тис. 600 гривень. З них видатки Центральної виборчої комісії склали 3 млн 594 тис. 184 гривні, видатки на придбання паперу та витратних матеріалів для виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень – 104 тис. 100 гривень, видатки ОВК з виборів народних депутатів України, в тому числі видатки ДВК – 15 млн 969 тис. 316 гривень.

Затверджено рішення ОВК з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів № 27 та № 183 від 30 травня 2016 року № 1 та № 2 відповідно щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року.

Розглянувши заяву кандидата в народні депутати України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Блауша Д.Я., включеного до виборчого списку Радикальної партії Олега Ляшка під № 51, про відмову від балотування, Комісія скасувала реєстрацію вказаного кандидата в народні депутати України, виключивши його із зазначеного виборчого списку.

Окрім того, розглянувши клопотання ІЗМАЇЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ПРАВО НА МАЙБУТНЄ" та ІРПІНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ІРПІНЧАНИ", ЦВК відмовила їм у наданні дозволу мати офіційних спостерігачів під час проміжних виборів народних депутатів України 17 липня 2016 року, оскільки території населених пунктів, на які поширюється діяльність вказаних організацій, в тому числі щодо здійснення ними спостереження за виборчим процесом, не належать до жодного з одномандатних виборчих округів, де призначено проміжні вибори народних депутатів України.

Комісія затвердила Календарний план основних організаційних заходів з підготовки і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних та міської рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних та міського голів 31 липня 2016 року.

Розглянувши відповідне клопотання, Комісія надала дозвіл Всеукраїнській громадській організації "Передові правові ініціативи" мати офіційних спостерігачів під час позачергових виборів депутатів Коцюбинської селищної ради Київської області та перших виборів старост сіл, селищ 17 липня 2016 року.

Внесено зміни до переліку звичайних та спеціальних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66.

Також внесено зміни до Переліку одномандатних виборчих округів, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 28 квітня 2012 року № 82 "Про утворення одномандатних виборчих округів на постійній основі у межах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя".

Розглянуто поточне питання функціонування Державного реєстру виборців.

Відповідно до Закону України "Про державну службу"  Комісія затвердила структуру і чисельність Секретаріату та патронатної служби Центральної виборчої комісії, Служби розпорядника Державного реєстру виборців, а також внесла зміни до своєї постанови від 4 лютого 2016 року № 18 "Про штатний розпис Центральної виборчої комісії на 2016 рік".

На завершення засідання, розглянувши подання суб’єктів внесення кандидатур до складу ОВК про заміну їх членів, Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня 2016 року в одномандатних виборчих округах № 23, 27, 85, 114, 151, 183, 206, утворених відповідно до постанови ЦВК комісії від 27 травня 2016 року № 143.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.