Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:15:23

ОВК № 206 провела перше засідання в останній день встановленого законом строку

31.05.2016   12:27Агенцiя

30 травня окружна виборча комісія № 206 (м. Чернігів) провела своє перше засідання. П'ятнадцять членів комісії склали присягу, троє з вісімнадцяти осіб не з’явилися.

Неврегульованим залишається питання матеріально-технічного забезпечення роботи ОВК.

ОВК № 206 набула повноважень в останній день встановленого Законом строку.

Слід зауважити, що наразі статусу члена комісії набули 15 з 18 призначених осіб. За інформацією голови комісії Євгенія Артеменка (БПП «Солідарність»), Ольга Миненок (ВО «Свобода») не зможе виконувати обов’язки члена комісії у зв’язку з працевлаштуванням на державну службу, а Тетяна Артеменко (Інтернет партія України) через сімейні обставини також не братиме участі в роботі комісії. Причини відсутності Оксани Індюкової (політична партія «Сила людей») не озвучили.

Окрім складання присяги до порядку денного було включено питання ознайомлення зі змістом календарного плану, затвердження графіку роботи комісії, матеріально-технічне забезпечення комісії та розподіл обов`язків членів комісії. Секретар ОВК Сергій Соломаха (Радикальна партія Олега Ляшка) довів до відома присутніх рекомендації ЦВК щодо порядку денного першого засідання та запропонував включити питання про визначення осіб з числа членів комісії, що працюватимуть на платній основі. Ця пропозиція не набрала достатню кількість голосів «за», тож питання перенесли на наступне засідання. Нагадаємо, що голова, заступник голови, секретар або інші члени ОВК (загальною кількістю не більше трьох осіб) можуть виконувати свої повноваження на платній основі за рішенням виборчої комісії (ч. 6 ст. 36 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»).

Під час розгляду питання про забезпечення роботи ОВК приміщенням та оргтехнікою, голова комісії, Євгеній Артеменко повідомив, що Чернігівською РДА запропоновані приміщення для роботи комісії, проте, вони знаходяться в різних будівлях, що суперечить вимогам постанови №18 ЦВК від 26 січня 2012 року. Комісія прийняла рішення доручити голові ОВК невідкладно звернутися до голови Чернігівської РДА для забезпечення належних умов для роботи. Через невизначеність із наданням комісії приміщення, неврегульованим залишилося питання забезпечення комісії доступом до Інтернету, телефоном, іншими технічними засобами.

«Варто наголосити, що згідно зі статтею 51 Закону України «Про вибори народних депутатів України», органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень, зокрема надавати необхідні приміщення відповідно до норм, встановлених Законом або відповідними рішеннями ЦВК. Недотримання вимог щодо розміщення приміщень комісії може ускладнити функціонування комісії та належне виконання нею своїх повноважень», - прокоментував Святослав Бабіля, координатор громадського спостереження у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини