Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:13:53

Чернігівці на чолі з керівниками міста та області вшанували пам’ять про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні

09.05.2016   14:55Агенцiя

9 травня, з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбувся комплекс меморіальних заходів: урочистий мітинг та покладання квітів до Братської могили воїнів, що загинули при визволенні Чернігова від нацистських окупантів, розташованому в сквері імені М.М. Попудренка та до могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави.

Біля центральної площі обласного центру – у сквері імені Миколи Попудренка – відбувся мітинг «Український реквієм», в ході якого всі небайдужі містяни пом’янули воїнів-визволителів Чернігова від нацистських окупантів, згадали хвилиною мовчання тих героїв, що загинули за збереження територіальної цілісності та державного суверенітету України у зоні проведення антитерористичної операції, поклали квіти до братської могили та меморіальної стели.

Слово під час заходу мали голови Чернігівської ОДА Валерій Куліч та обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та голова Чернігівської міської ради ветеранів Ірина Четвертак. Звертаючись до присутніх учасників бойових дій та громади голова облдержадміністрації Валерій Куліч привітав усіх зі святом та зокрема виголосив: «Пам’ять про тих, чиє життя обгоріло у пеклі війни, ще довго буде нагадувати людству про неприпустимість повторення трагічних сторінок історії. На жаль, не всі усвідомлюють ці істини. І сьогодні знов на українській землі проливається кров її захисників, знов найкращі її сини виборюють право на свою свободу і незалежність. Проте я глибоко переконаний – українці вистоять, переможуть і житимуть у вільній, заможній демократичній державі. Адже захисники сучасної України – це нащадки славних воїнів Другої світової війни, які пам’ятають про подвиги своїх дідів і прадідів і надихаються їх героїзмом», – наголосив голова ОДА.

Від імені обласної ради Ігор Вдовенко привітав жителів і гостей міста з 71-ю річницею Перемоги над нацистськими загарбниками. Він зазначив, що в пам'яті наших поколінь назавжди залишаться всі, хто не дожив до переможного травня, ніколи не зітреться подвиг кожного воїна. Адже на війні загинуло понад сто тисяч наших земляків і 168 уродженців нашого славного краю стали Героями колишнього Радянського Союзу.
Ігор Вдовенко висловив щиру вдячність ветеранам за Велику Перемогу, за відвойовані у жорстоких битвах мирні світанки і віру у завтрашній день.
Голова обласної ради побажав усім присутнім міцного здоров'я, добробуту, довгих років щасливого життя під мирним небом незалежної України.

Після цього учасники зібрання рушили до Меморіалі Слави де відбулося покладання квітів до могили Невідомого солдата.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини