Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:21:50

Виконавчий комітет Чернігівської міськради розглянув 12 питань порядку денного

06.05.2016   08:42

Розглянувши подання управління капітального будівництва міської ради про перезатвердження кошторисної документації та експертного звіту ТОВ «СІВЕРЕКСПЕРТ» виконавчий комітет перезатвердив проект „Будівництво дитсадка-ясел в мікрарайоні №1 «Масани» в м. Чернігові”, кошторисною вартістю понад 44 млн грн.

Також виконком схвалив та надав містобудівні умови управлінню капітального будівництва міської ради для коригування проекту об’єкта «Будівництво дитсадка - ясел на 280 місць в першому мікрорайоні житлового району «Масани».

Враховуючи рекомендації комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова, виконком затвердив Положення про порядок встановлення меморіальних та анотаційних дошок у місті Чернігові з метою впорядкування та регламентації цієї діяльності у місті.

Так, зазначено, що встановлення меморіальних та анотаційних дошок є однією з форм відзначення знаменних подій, що відбулися в місті, регіоні, Україні та увічнення пам’яті видатних осіб, досягнення і внесок яких у сфері їхньої діяльності принесли довготривалу користь місту і країні.

Клопотання про встановлення меморіальних, анотаційних дошок розглядаються комісією з питань топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища міста Чернігова за поданням управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Надписи на меморіальних, анотаційних дошках подаються українською мовою в простій, стислій формі без скорочень. Написи на меморіальних, анотаційних дошках,  пов'язаних з діячами інших національних культур, можутьтакож дублюватися мовою народу, до якого належить особа, пам'ять якої увічнюється.

Члени виконавчого комітету розглянули також питання про встановлення анотаційної дошки Міхнюку Олегу Івановичу – Герою України, заступнику голови Української Спілки ветеранів Афганістану, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції при виконанні службового обов’язку зі збереження державного суверенітету та територіальної цілісності України, на честь якого названо вулицю у місті Чернігові. З таким проханням звернувся заступник голови Чернігівського обласного відділення Української Спілки ветеранів Афганістану.

Зважаючи на це, міський голова Владислав Атрошенко дав доручення управлінню архітектури та містобудування Чернігівської міської ради, фахівцям містобудівної ради розробити стандартизований ескіз таких анотаційних дошок, аби місто мало впорядкований європейський вигляд.

Розглянувши подання управління житлово-комунального господарства міської ради виконавчий комітет міської ради вирішив затвердити наступні робочі проекти:  «Капітальний ремонт вул. Шевченка в м. Чернігові», кошторисною вартістю 13 788 тис. грн, «Капітальний ремонт технічних засобів регулювання дорожнього руху в м. Чернігові», кошторисною вартістю 1 405 тис. грн. Так, члени виконкому погодили виділення 2 млн грн на благоустрій міського пляжу «Золотий берег» та 3,5 млн грн – на ремонт фонтанів біля Мегацентру і на Валу.

Крім того, був затверджений Статут комунального шляхо-будівельного підприємства Чернігівської міської ради у новій редакції.

Виконком також схвалив Інвестиційну програму по транспортуванню та постачанню теплової енергії ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» на 2016 рік після внесення відповідних змін щодо визначення джерел фінансування на встановлення приладів обліку теплової енергії у житлових будинках  – за рахунок виробничих інвестицій з прибутку. Загалом, передбачено встановити 362 лічильники, на сьогодні підприємством вже встановлений 71 лічильник.

Фонду комунального майна міської ради виконком доручив внести Програму на розгляд та погодження міської ради після внесення відповідних змін до Програми орендарем - товариством з обмеженою відповідальністю фірми «ТЕХНОВА».

Виконком дав доручення ПАТ «Облтеплокомуненерго» допрацювати Інвестиційну програму ПАТ «Облтеплокомуненерго» на 2016 рік  з урахуванням зауважень та пропозицій членів виконкому.

На виконання доручення міського голови виконком затвердив також нову схему організації дорожнього руху на ділянці проспекту Миру від вулиці Преображенської до вулиці Шевченка. У будні рух транспорту буде перекрито з 18.00 до 23.00, у вихідні та святкові дні – з 9.00 до 23.00. Нова схема руху діятиме з 1 травня до 15 жовтня щорічно.

Таким чином, частина проспекту Миру від Валу до Красної площі у вказані години буде пішохідною за прикладом багатьох європейських та українських міст.

Владислав Атрошенко наголосив на необхідності упорядкувати зовнішній вигляд вказаної частини вулиці, розташованих там кафе та інших закладів. Крім того, міський голова зауважив, що персоналу закладів ресторанного господарства бажано володіти базовим рівнем англійської мови а для забезпечення комфортного відпочинку мешканцям та гостям міста у цих закладах має бути встановлений безкоштовний WiFi.

Зважаючи на це, міський голова доручив відповідним структурним підрозділам вивчити досвід українських міст з розвинутою туристичною інфраструктурою, таких, як Львів, або інші.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини