Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:23:36

Якій бути громаді – вирішували в Борзнянському районі

08.04.2016   08:40

В районі проведено засідання робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад району.

На засідання робочої групи запрошені: перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко, голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко, голова Козелецької районної ради Олена Дмитренко, голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко, голова об'єднаної територіальної Кіптівської громади Володимир Кучма, міські та сільські голови і секретарі місцевих рад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, працівники апаратів райдержадміністрації та районної ради.

На порядок денний вносилося одне питання «Про добровільне об'єднання територіальних громад (обговорення ст.11 Закону України ««Про добровільне об'єднання територіальних громад», постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад»). Вів робочу нараду в.о.голови райдержадміністрації Віктор Бондаренко.

Перед присутніми виступив перший заступник голови обласної держадміністрації Леонід Сахневич, який окреслив хід проведення об'єднання територіальних громад в області та висловив свою думку про те, що на сьогодні потрібно створювати спроможні громади.

Виступаючи перед учасниками заходу заступник голови обласної ради Арсен Дідур запевнив усіх, що обласна рада підтримає будь-які рішення громад та наголосив на тому, що всі реформи, які проводяться в державі повинні бути проведені тільки на покращення життя наших людей.

- Не треба плутати два поняття: децентралізація – це шлях, по якому йде наша держава, а об'єднання територіальних громад – це оптимізація структури населених пунктів, що призведе до покращення рівня життя людей – сказав у своєму виступі Арсен Дідур.

Своє бачення щодо децентралізації висловила у своєму виступі Ірина Грозенко, яка піддала критиці позицію керівництва області щодо питання створення в Борзнянському районі однієї громади.

Олена Дмитренко наголосила на тому, що задача реформи в країні – це покращення життя людей. І до цього питання потрібно підходити виважено і тверезо.

Жваве обговорення в залі викликав виступ Володимира Кучми, голови Кіптівської об'єднаної територіальної громади, який коротко охарактеризував проведену роботу по об'єднанню громад в районі.

Своїми думками стосовно об'єднання громад поділився також голова Ічнянської районної ради Григорій Герасименко, який у своєму виступі наголосив на тому, що на сьогодні потрібно об'єднуватися і шукати шляхи виходу з будь-якої ситуації.

Також перед учасниками робочої наради виступили голова районної ради Віктор Горбащенко, в.о.голови райдержадміністрації Віктор Бондаренко, заступник голови районної ради Андрій Козішкурт, які теж висловлювали свої точки зору щодо об'єднання територіальних громад в районі.

Більшість учасників заходу зійшлися на думці, що реформа таки буде проведена і для того, щоб її здійснити максимально безболісно та комфортно для населення, необхідно забезпечити, в першу чергу, законодавче підґрунтя здійснюваних реформ і одночасне втілення їх у життя.

Насамкінець присутні члени робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад району внесли пропозиції щодо створення однієї об'єднаної територіальної громади – Борзнянський район, якщо сільські громади виявлять бажання підтримати цю ідею, хоча вона є спірною і не може перекреслювати бажання сільських громад до об'єднання на добровільній основі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини