Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:55:15

Чого бояться депутати?

30.03.2016   10:21

Згідно чинного законодавства міська влада, а саме депутатський корпус, повинна проводити свої сесії раз на місяць. В основному, через те, що потрібно приймати рішення по земельним питанням, що стосуються пересічних громадян Чернігова.

Адже, фінансова (і не тільки) ситуація в родинах мешканців міста змінюється постійно і ті земельні ділянки, на які вони мають державні акти на право власності можуть використовуватися на їх власний розсуд — це їх приватна власність.
 
Якби суто технічне питання! Тим більше, що жоден власник земельної ділянки не повинен пояснювати депутатам — чому він замість того аби вирощувати на своїх кількох сотках картоплю та капусту хоче побудувати там, наприклад, невеликий будиночок для свого сина чи донечки. Й не збирати для цього купу різноманітних довідок (як у часи СРСР) про те, що хтось з його дітей одружився; що в молодій родині народилися двійня; що проживають вони всі разом з батьками в однокімнатній квартирі; у міській черзі стоять під 10-ти тисяч з чимось номером й тому подібне.

На превеликий жаль, останнім часом, наші обранці замість того аби спокійно проголосувати за подібні буденні суто технічні питання — створюють зі звичайного голосування величезні проблеми. Й іноді місяцями, а то й роками не можуть прийняти таке рішення, чим створюють на рівному місці величезні проблеми для приватних власників земельних ділянок. Адже, зазвичай не достає буквально декілька голосів для прийняття позитивного рішення. Питання знімається з розгляду й автоматично переноситься до порядку денного наступної сесії. І так, перекажемо, може тривати місяцями та роками.

Зауважимо, що при цьому, депутати навіть не можуть пояснити приватним власникам — з якої причини вони не проголосували «за». Й, практично, дуже рідко (хіба що у одному випадку з кількох тисяч) депутати, практично одноголосно, пропонують «відмовити» (тут завжди є реальна й обґрунтована причина) — і повернутися до розгляду цього питання знову може лише судове рішення.

Отже, на цю сесію міськради виноситься подібне суто технічне питання щодо зміни цільового призначення — з «для ведення особистого селянського господарства» на «під будівництво й обслуговування житлового будинку» — на дві земельні ділянки, які знаходяться у приватній власності двох мешканців Чернігова з 2006 року. Здавалося б — які питання! Весь пакет необхідних документів (які потребує законодавство) зібрано, жодних обмежень щодо зміни цільового призначення від Державного земельного кадастру немає (довідка взята поточного року), міське Управління земельних ресурсів дає «зелене світло» — а депутати голосувати не хочуть! Бояться? Але чому?

Виявляється хтось (якби громадський активіст) в Інтернеті написав, що ці дві земельні ділянки мають якесь відношення до майбутнього регіонального ландшафтного парку (РЛП) «Ялівщина»! І попередив депутатів, що якщо вони проголосують «за» — то стануть майже «ворогами народу»! І ніякого РЛП вже ніколи не буде! А буде тільки якийсь «Содом і Гоморра»!
 
Шановні депутати! Будь-хто з чернігівців, які від чогось «страждають» й просто палахкотять бажанням аби погано було й іншим людям може таке написати в мережі, що фільми жахів у порівнянні з їхніми «опусами» будуть виглядати райськими пущами!

Тому, прогляньте краще офіційну позицію облради та облдержадміністрацію, що переймаються створенням РЛП «Ялівщина». Там чорним по білому написано: у РЛП увійде 168,7 га. Без вилучення ділянок (а це дамби, дороги, свердловини та приватні ділянки), які мають або власника, або користувача. Тобто, ці ділянки мають таке ж відношення до лісопарку «Ялівщина», як ділянка в Масанах до пляжу на тому березі Десни.

Не знаю, для чого такі «активісти» пишуть подібні «опуси», але від того страждають лише пересічні громадяни міста, а їх земельні ділянки вже не обробляються й поступово перетворюються на сміттєзвалище локального масштабу.

Шановні депутати! Досить дивитися в рота невідомо кому! Виборці ж обрали вас аби саме ви представляли у міській владі й індивідуальні інтереси кожного з мешканців міста!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини