Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:47:18

Заява координаторів громадської акції "Блокада Російських фур на Чернігівщині"

17.02.2016   15:46Агенцiя

Реагуючи на ситуацію, котра склалася станом на 16 лютого 2016 року, а також домовленість Кабінету Міністрів з представниками Російської Федерації, відповідно рішення координаторів Всеукраїнської акції з блокування транзиту російських вантажівок територією України повідомляємо:

Погоджуємося пропустити російські вантажівки через територію України до Росії у відповідь на розблокування українських автомобілів, вантажів та водіїв у русі через кордони Росії в напрямку України.
Робимо це заради українців, зокрема, наших земляків-чернігівців, яких чимало залишилося "заручниками" в Росії без змоги виїхати додому. Ми вболіваємо за кожного українського громадянина й закликаємо до цього владу. Й просимо вжити всіх заходів для унеможливлення конфліктів та якнайшвидшого проїзду українців у рідну державу. Не перешкоджатимемо погодженому пересуванню російських вантажівок у напрямку до Росії в разі дотримання всіх вимог і термінів та винятково в рамках визначеного часу.

Станом на 14.00 17 лютого жодного блок-поста встановленого на дорогах Чернігівщині в рамках «Блокування російських фур» немає.    

Разом з тим продовжуємо моніторинг на кордонах та основних шляхах сполучення в державі. Залишаємо зорганізованими мобільні групи, котрі в разі потреби оперативно реагуватимуть на ситуацію.

Зокрема ми готові в напрямках: «Нові-Яриловичі», «Сеньківка», «Гремяч» розгорнути блок-пости за 1 годину.
Створений на Чернігівщині координаційний штаб здійснюватиме контроль і плануватиме наступні дії. Зокрема – акції з протидії російському бізнесу в Україні. Координатори будуть узгоджувати свої кроки та діяти відповідно до оперативної ситуації, а в найближчий час зберуться для спільної наради.
Вважаємо нашу вимогу заборони транзиту товарів РФ територією України виконаною частково. Наголошуємо на необхідності затвердити рішення як про постійну заборону переміщення вантажів, так і загалом роботи бізнесу країни-окупанта в Україні.
Разом переможемо!

Координатори громадської акції «Блокада Російських фур на Чернігівщині»

ГО «Об’єднання учасників АТО Городнянщина», ГР «Вільні Люди», ЦК «Азов», ГО «Правий Сектор-Північ», ГО «Перша Чернігівська сотня», ГО «Самооборона Майдану», ПП «Правий Сектор», ГФ «Самооборона Чернігівщини», ГО «Третя Позиція», Єдиний Волонтерський Центр, Центр підтримки добровольців, ГО «Сокіл».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини