Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:15:01

Більшість партій в Чернігівській раді брали зобов’язання зробити раду «прозорою»

08.12.2015   13:46Агенцiя

В Чернігові основні політичні сил, що потрапили до новообраної міської ради підписали меморандум з коаліцією «Прозорі ради» щодо врахування норм антикорупційного законодавства під час ухвалення Регламенту Чернігівської міської ради та інших нормативних актів, що регламентують діяльність місцевої влади.

Так під час виборчої кампанії  меморандум підписав новий міський голова, очільник фракції БПП Владислав Атрошенко, представники партій «Батьківщина», «Самопоміч» , Радикальна партія Олега Ляшка та  Демальянс. Представники  цих партій складають більшість в міській раді, тому мають всі можливості для втілення задекларованих обіцянок.

Відповідно до підписаного ними меморандуму  передники політичних сил зобов’язані сприяти імплементації чинних норм антикорупційного законодавства, закріплених в ЗУ «Про доступ до публічної інформації», ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», ЗУ «Про запобігання корупції», ЗУ «Про здійснення державних закупівель», до  Регламенту Чернігівської міської ради, Положення про постійні депутатські комісії, Регламенту виконавчого комітету Чернігівської міської ради та до Статуту територіальної громади.

А також сприяти імплементації до нормативно-правових актів Чернігівської міської ради чинних норм ґендерного законодавства, закріплених в ЗУ «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Та сприяти впровадженню в роботу Чернігівською міською радою найкращих існуючих практик доступності та відкритості органів місцевого самоврядування в Україні.

Напередодні продовження першої сесії Чернігівської міської ради Коаліція громадських організацій «Прозорі ради»  закликає новообраних депутатів, незважаючи на всі політичні протиріччя, неухильно дотримуватися взятих зобов’язань,  враховувати вимоги громадськості та законодавства під час підготовки та ухвалення нового до  Регламенту Чернігівської міської ради, Положення про постійні депутатські комісії, Регламенту виконавчого комітету.

Довідково: у квітні 2015 року стартував проект «Здійснення адвокасі кампанії з імплементації нового антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування», який охопив Вінницьку, Запорізьку, Одеську, Чернігівську та Івано-Франківську області.

 Мета проекту полягає у підвищенні прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування у 5 регіонах України, що призведе до зменшення корупційних ризиків в їх роботі та забезпечить реалізацію права громадян на контроль влади.

Для досягнення мети проекту було створено коаліцію «Прозорі ради», до якої увійшли представники регіональних громадських організацій. Коаліція є відкритою для вступу не лише для громадських активістів, але й усіх зацікавлених сторін.

Проектом охоплено  40 органів місцевої влади, серед яких 8 в Чернігівській   області. (Чернігівська обласна рада, Чернігівська міська рада, Ніжинська міська рада, Прилуцька міська рада, Новгород-Сіверська міська рада, Носовська міська рада, Менська міська рада, Городнянська міська рада) . В Чернігівській області представниками  коаліції є Сергій Старченко та Павло Пущенко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини