Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:11:10

Звіт за 12 місяців роботи у Верховній Раді України народного депутата України Олександра Кодоли

08.12.2015   08:10Агенцiя

Обраний по одномандатному виборчому округу № 209.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства;  Заступник Глави Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ); 
Член Виконавчого комітету Національної парламентської групи в Міжпарламентському Союзі;
Керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою; 
Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь; 
Учасник міжфракційного депутатського об’єднання «КОНТРАБАНДА - СТОП».



Законотворча діяльність

Народним депутатом на розгляд Верховної Ради подано 20 законопроектів.
З них набули чинності: законопроекти №1505-1 "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо продовження строку мораторію на відчуження гуртожитків) та № 408 щодо волонтерської діяльності, а також Постанова Верховної Ради України «Про відзначення  210-ї річниці від часу заснування Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя».
 У першому читані розглянуто: законопроекти: №2589 "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" (щодо передачі гуртожитків у власність територіальних громад); №1248 про  удосконалення окремих положень молодіжної політики та утворення молодіжних центрів; №2706 про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.     
     

Робота з виборцями


Олександром Кодолою постійно проводиться робота з виборцями в окрузі.
За цей час під час виїздів у райони та в обласному центрі проведено 37 прийомів громадян, а всього до народного депутата особисто звернулися понад 659 громадян. Проведено 21 зустріч з колективами підприємств. Отримано 569 звернень. Відправлено депутатських звернень – 690.
Проблемні питання підняті у зверненнях виборців:
Отримання статусу УБД, та передбачених Законом пільг – 27%;
Матеріальна допомога – 17%;
З питань охорони здоров’я – 13%;
З питань процедури виділення земельних ділянок та приватизації – 8%;
Порушення прав громадян державними та правоохоронними органами – 7%;
Недофінансування освітянської та медичної галузей – 7%;
Адміністративної реформи та реорганізації закладів освіти – 3%;
Свавілля перевізників – 3%;
Порушення трудового законодавства – 3%;
Інші питання (субсидії, соцзахист) – 12%.


Захист прав українських військовослужбовців


За допомогою депутатських звернень та запитів, з якими Олександр Кодола звертався до Міністерства оборони України, командування Сухопутних військ Збройних сил України, Оперативного командування «Північ», вдалося вирішити проблеми з наданням статусу учасника бойових дій більше ніж 100 українським військовослужбовцям. Також вдалося позитивно вирішити питання належних виплат військовослужбовцям, яких вони не могли добитися самостійно протягом тривалого часу.


Депутатські запити


На захист державних інтересів та вирішення проблем виборців Чернігівщини Олександром Кодолою зроблено 37 депутатських запитів Серед них:
- До Кабінету Міністрів України щодо оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році;
- До Міністерства інфраструктури України щодо недопущення закриття поштового відділення №12 у місті Ніжині Чернігівської області;
- До Міністерства оборони України щодо перевірки ситуації, яка склалася на ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння»;
- До Прем’єр-міністра України та Міністра енергетики та вугільної промисловості, з проханням терміново втрутитися в ситуацію, що склалася через складне фінансове становище ТОВ «НіжинТеплоМережі», та вжити заходів щоб не допустити зриву опалювального сезону у Ніжині;
- До Кабінету Міністрів України щодо будівництва соціального житла для молодих спеціалістів медичних працівників Срібнянського району Чернігівської області; 
- До Кабінету Міністрів України щодо врахування позиції Варвинської районної державної адміністрації у зв’язку з проведенням адміністративно-територіальної реформи.


Депутатські ініціативи

За ініціативи Олександра Кодоли на державному рівні відзначено 210 річницю з дня заснування Ніжинського державного університету.
Команда Олександра Кодоли займається реалізацією проект розвитку велоінфрастуктури міста «ВелоНіжин». В рамках проекту в Ніжині вже встановлено 5 сучасних велопарковок. За ініціативою народного депутата в місті проведено велопробіг. На даний час для представлення Ніжинський міській раді готується концепція розвитку велоінфрастуктури міста.
За ініціативою народного депутата у міському парку Носівки встановлено сучасний дитячий майданчик.


Міжнародна міжпарламентська діяльність

Олександр Кодола у своїй діяльності значну увагу приділяє формуванню позитивного іміджу та захисту інтересів України на міжнародній арені. Народного депутата обрано заступником Глави Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС - Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ), членом Української частини Парламентського комітету асоціації, керівником групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, співголовою групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Білорусь.
Олександр Кодола, як керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, проводить значну роботу з розбудови міжнародних зв’язків із цією країною Балтії. Під час візиту Президента Латвії Раймондіса Вейоніса до Києва у жовтні поточного року Олександр Кодола брав участь у зустрічах з керівником Латвійської республіки.
На даний час Олександр Кодола виступив із ініціативою про створення побратимських взаємовідносин між латвійським містом Валка та українським Ніжином.


Медіаактивність

Олександр Кодола постійно бере участь в ефірах телеканалів: Рада, Новий канал, 112 Україна, Еспресо ТБ, NEWS ONE, ICTV. Систематично звітує про свою діяльність в регіональних друкованих та Інтернет-ЗМІ.


Зворотній зв'язок

Приймальні народного депутата:
Чернігів, проспект Миру, 62,
тел.066-469-22-83;
chernigiv.nf@gmail.com
У робочі дні з 09.00 до 17.00

Ніжин, вул. Московська, 20
тел. (04631) 7-13-70;
gp.kodola@gmail.com
У робочі дні з 08.00 до 17.00

Носівка, вул. Центральна, 20;
Тел. 096-383-67-89;
nosivka.nf@gmail.com
Вівторок, п’ятниця з 09.00 до 17.00

Профіль в соціальній мережі facebook:
https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich

Сторінка на офіційному сайті Верховної Ради України:
http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/15309

Електронна пошта:
Kodola.Oleksandr@rada.gov.ua
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини