Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:33:57

На Чернігівщині іще двоє "батьківщинівців" обійняли керівні посади в органах місцевого самоврядування

24.11.2015   17:12Агенцiя

24 листопада стало вдалим для Ніжинської міської та Коропської районної партійних організацій ВО «Батьківщина». Адже у Ніжині секретарем міської ради від «Батьківщини» став Валерій Салогуб, голова міського осередку, а в Коропі районну раду вкотре очолив «батьківщинівець» Михайло Мазуренко.

«Відтак, станом на 24 листопада керівні  посади в органах місцевого самоврядування  отримали 10 представників ВО «Батьківщина». Йдеться насамперед про Прилуцьку, Бахмацьку і Ніжинську міські ради та Бобровицьку, Коропську і Корюківську районні ради»,  – повідомляють у прес-службі обласного осередку.

Нагадаємо, за лідерами місцевих виборів в Україні є дві політичні партії БПП «Солідарність» та ВО «Батьківщина». Станом на 18 листопада БПП “Солідарність” отримав 9027 мандатів по всій країні, “Батьківщина” – лише на 160 мандатів менше – 8867. Це відповідно 19% (БПП) та 18% (“Батьківщина”) голосів виборців.

Решта політичних сил – отримали на порядок меншу кількість мандатів на місцях.

Експерти зазначають: вибори, що відбулися, головним чином легітимізували нинішню владу в Україні. Адже, нині завершились вибори на всіх ланках – президентські, парламентські і місцеві.

Головна ж ознака місцевих виборів – «регіоналізація» партійної політичної системи. Віднині – партійна політика не є вертикально інтегрованою, а вже на місцях посилатимуть «імпульси» вищому керівництву. Це все – впливатиме на загальнонаціональний партійний «ландшафт».

Одна із небагатьох партій, яка не змогла продемонструвати свою життєздатність – «Народний Фронт». Після місцевих виборів – цей проект зник із політичного «олімпу».

Експерти кажуть: за умови лідерства двох партій – пропрезидентської сили та «Батьківщини», – у політичній системі країни з’явився певний дисбаланс. Зокрема, представництва «Батьківщини» – у місцевих органах влади і парламенті.
Нині ж, важливо дочекатися формування місцевих рад. Які партії становитимуть коаліційну більшість, а хто працюватиме в опозиції.

Поки, на думку експертів, хвиль невдоволення українців – чекати не варто. Кожен на місцях – буде «прислуховуватись» і «придивлятись» до роботи – новообраного органу місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини