Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:11:04

Заява "Українського об'єднання патріотів – УКРОП" стосовно невдалої спроби створення демократичної коаліції у Чернігівській облраді

24.11.2015   16:57Агенцiя

23 листопада 2015 року представники демократичних партій, обраних до Чернігівської обласної ради, на жаль, не змогли провести свого кандидата на посаду голови обласної ради: голосів «Радикальної партії Олега Ляшка», «Батьківщини» та УКРОПу не вистачило, аби переміг представник РПЛ. У підсумку головою Чернігівської обласної ради було обрано кандидата від «Блоку Петра Порошенка – «Солідарність».

УКРОП звертає увагу своїх друзів та партнерів з РПЛ, що жодні домовленості на будь-яких рівнях з представниками «Опозиційного блоку» ніколи не будуть дотримані і, врешті-решт, спрацюють проти встановлення демократії та захисту свободи. Голосування у Чернігівській обласній раді ще раз підтвердило, що по всіх важливих для збереження при владі корумпованої Системи питаннях дві партії, які є її єдиним політичним представництвом – БППС та «Опозиційний блок», завжди будуть діяти скоординовано та на користь своїх господарів, а не в інтересах України. На жаль, кожна поступка президентській партії та кожна кулуарна домовленість з «Опозиційним блоком» допомагає збереженню корумпованої чиновницької Системи.

«Українське об'єднання патріотів – УКРОП», яке стало на жорстку позицію неприпустимості будь-якої співпраці з БППС, за винятком тільки тих випадків, коли такий вимушений крок здійснюється для запобігання реваншу антиукраїнського «Опозиційного блоку», з прикрістю сприймає поразку демократичних сил у Чернігові. Перебування представників БППС або «Опозиційного блоку» на будь-яких посадах в органах місцевого самоврядування створюватиме суттєві перешкоди на шляху справжньої децентралізації, надання містам, селищам та районам реальних прав і свобод у творенні та реалізації власних стратегій розвитку, вільного розпорядження коштами, які зароблені громадами, викорінення політичної та економічної корупції.

Депутати Чернігівської обласної ради від УКРОПу віддали свої голоси за кандидата від РПЛ. Але через відсутність скоординованих дій депутатів від інших демократичних партій та сподівання представників РПЛ на домовленість з тими, чиєю справжньою метою є перешкоджання демократичним силам, цей кандидат не зміг очолити Чернігівську обласну раду. Тому «Українське об'єднання патріотів» заявляє про свій перехід в опозицію. Депутати від УКРОПу не підтримуватимуть рішень, запропонованих ситуативною конформістською більшістю, та відмовляться від будь-яких посад у представницькій та виконавчій владі у Чернігівській області, а також на підприємствах комунальної власності. Зі свого боку, ми закликаємо демократичні сили, зокрема РПЛ та її керівництво, припинити взаємні звинувачення та вибачитися за неприпустимі образи на адресу депутатів Чернігівської обласної ради від УКРОПу.

Ми наголошуємо, що попри відомі факти безпринципної поведінки представників певних партій в різних областях, містах та районах країни, УКРОП не робить на їхній підставі узагальнюючих висновків, тим більше, – не використовує їх в брудних інформаційних кампаніях з політичної дискредитації союзників. Ми вважаємо, що сьогодні демократичним партіям потрібно працювати на єдність заради збереження та зміцнення свободи України та її громадян. Ми переконані, що разом ми зможемо позбутися політичних попутників не допустити жодних проявів корупції у лавах наших депутатів та забезпечити принципово нову, чисту й прозору політику та якісне місцеве самоврядування на користь громад та громадян. Слава Україні!

http://www.ukrop.com.ua/uk/news/central/1409-zayava-ukrayinskogo-obyednannya-patriotiv-ukrop-stosovno-nevdaloyi-sprobi-stvorennya-demokratichnoyi-koalitsiyi-u-chernigivskiy-oblasniy-radi
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини