Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:16:51

Агітаційна кампанія кандидатів на Чернігівщині: зафіксовані порушення

10.11.2015   21:13Агенцiя

Спостерігаючи за агітаційною кампанією кандидатів на посаду Чернігівського міського голови у другому турі виборів, активісти ОПОРИ відзначають досить високу активність, яка подекуди супроводжується діями, що мають ознаки порушення виборчого законодавства.

Кандидати Олександр Соколов (партія «Наш край») та Владислав Атрошенко («Блок Петра Порошенка «Солідарність») у свій боротьбі за мерське крісло у Чернігові забувають про вимоги до ведення агітаційної кампанії, прописані Законом України «Про місцеві вибори».

Перш за все, за словами членів комісії, станом на 7 листопада жоден з кандидатів не надав зразка агітаційних матеріалів до Чернігівської міської виборчої комісії, хоча розповсюдження політичної реклами, принаймні одного з кандидатів, розпочалось задовго до цього дня. До слова, частина 3 статті 56 ЗУ наголошує: «Місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатних виборчих округах, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости зобов’язані подати по одному примірнику кожного друкованого агітаційного матеріалу, виготовленого за рахунок власних виборчих фондів, а також з використанням обладнання, що їм належить, не пізніш як через два дні після його виготовлення до відповідної територіальної виборчої комісії».

У друкованому агітаційному виданні Владислава Атрошенка критикується його опонент, зокрема, за одноразові виплати по 500 гривень, обіцяється після перемоги на виборах запровадити проект «Соціальне місто». Його основою стане впровадження соціальної картки чернігівця, власниками якої стануть найменш захищені категорії населення.



Нагадаємо, що соціальна картка чернігівця стала одним з основних елементів агітаційної кампанії політичної сили «Наш край» та Олександра Соколова у першому турі виборів.

Соколов також продовжує використовувати медійний адмінресурс, розповсюджуючи в агітаційних наметах комунальну газету «Чернігівські відомості», про що ОПОРА вже повідомляла.





Крім того, обидва кандидати вдаються до технологій, які містять ознаки брудних. Так, представник «Нашого краю» в усіх своїх агітаційних матеріалах «застерігає» виборців від голосування за «мера-олігарха».



Опонент, у свою чергу, називає 13 років правління діючого міського голови «болотом» та закликає громадян зробити відповідний вибір.





Крім того, 8 листопада активісту ОПОРИ надійшов телефонний дзвінок з прихованого телефону. Представившись працівником прокуратури, абонент переконував утриматись від отримання грошей від Атрошенка. Адже через це можна позбавитись права на субсидію, бо «списки тих, хто отримав кошти, знаходяться в міліції та податкових органах». (Аудіо запис з прихованого номеру може бути наданий за запитом)

Схожу інформацію спостерігач ОПОРИ знайшов у друкованому агітаційному виданні політичної сили «Наш край».



Активіст громадянської мережі звернувся до прокуратури Чернігівської області та з’ясував, що працівники цього органу при здійсненні дзвінків користуються стаціонарними телефонами та обов'язково особисто представляються. Тому анонімні дзвінки з прихованих номерів можна вважати «самозванством».

Громадянська мережа ОПОРА закликає потенційних суб’єктів виборчого процесу не використовувати брудні технології проти конкурентів та нагадує, що частиною 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори» «забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями».

За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини