Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:19:00

Підсумки Дня виборів у Чернігові та області: банальні порушення, явка біля 44%

26.10.2015   00:36Агенцiя

Представники ЗМІ, громадськості, політичних партій та правоохоронних органів підбили підсумки Дня виборів у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» ввечері 25 жовтня

Так за словами виконуючого обов’язки заступника начальника Управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС в області полковника міліції Олександра Селіверстова, хоч переважна частина особового складу органів внутрішніх справ була задіяна на охороні громадського порядку, міліція не припиняла виконувати свою основну задачу – розкривати злочини. Так, протягом останньої доби правоохоронці розкрили кілька тяжких злочинів, серед яких два вбивства, зґвалтування і пограбування.

Безпосередньо в день голосування міліція зафіксувала 44 повідомлення, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. Найбільш поширеними серед них є повідомлення про підкуп, фотографування та пошкодження бюлетенів виборцями. «Абсолютна більшість порушень є незначними і не здатними вплинути на результати волевиявлення громадян», - наголосив О.Селіверстов.

 Більшої уваги з боку правоохоронців викликала ситуація, яка склалася у ЦНТЕІ, де розміщувався штаб однієї з політичних сил. Але на момент проведення прес-конференції на місці події працювала слідча група, тому начальник громадського порядку від коментарів з цього приводу утримався.

Керівник ЧОЦ «Ініціатива» Павло Пущенко розповів про те, що в ніч з 24 на 25 у суді розглядалася справа БФ «Наш край» проти ПП «Наш край». Цікаво, що суд цю справу розглянув і виніс відповідне рішення. Також П.Пущенко повідомив, що на півночі області в «день тиші» і день голосування були зафіксовані біг-борди ВО «Батьківщина». І хоча процес волевиявлення завершився і та порушення, які були зафіксовані суттєво на результат не матимуть впливу, важливо, щоб процес підрахунку відбувся в рамках закону і чесно. На думку експерта головне, щоб не справдилася теза: «не важливо як голосують, а важливо як рахують».

За словами кандидата на посаду міського голови від «Самопомічі» Володимира Зуба порушення які фіксувала його політична сила банальні та не можуть суттєво вплинути на волевиявлення. А от підрахунок голосів може бути необ’єктивним і нечесним. В.Зуб розповів, що один із представників «Самопомічі» чув розмову молодиків біля однієї з дільниць про те, що коли краще вимикати світло на дільниці. «Наша партія звернулася з офіційною заявою до правоохоронців  з проханням попередити можливість відключення електроенергії на дільницях», - підкреслив Володимир  Зуб.

Кандидата на посаду міського голови від ВО «Свобода» Андрія Міщенка розповів про порушення, які були зафіксовані його політичною силою у Прилуках. «Таких виборів як цього року у Прилуках ще не було», - сказав А.Міщенко. За його словами там відбувався масовий підкуп виборців, працювали «каруселі», тощо. «У Бахмацькому районі кандидатів від «Свободи» не внесли до бюлетенів. А у Козелецькому районі різко збільшилася кількість тих, хто голосує на дому», - розповів політик.

За інформацією Громштабу Чернігів явка у Чернігові така: у Новозаводському районі на кінець голосування склала 42,64%, а у Деснянському – 44%.

Прес-центр «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» спільно з дискусійним клубом «Експерта думка» запрошує суб’єктів виборчих перегонів, журналістів, а також усіх експертів, хто цікавиться виборами до нашого прес-центру. Наша мета – сприяння незалежному та повному висвітленню виборчих подій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини