Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:00:59

Валерій Куліч: "Роботи на стратегічних об’єктах – під моїм особистим контролем"

02.10.2015   09:43Агенцiя

Понад 130 мільйонів гривень із державної скарбниці вже залучено цього року на потреби Чернігівщини. Це результат спільного лобіювання інтересів області депутатами, урядовцями та виконавчою владою на місцях.

Серед важелів, які допомогли спрямувати увагу центральних органів влади і, як наслідок, державний фінансовий потік до Чернігівщини, голова ОДА Валерій Куліч називає і Раду регіонального розвитку.

«Багато хто питає, навіщо привозити в Чернігів членів уряду, проводити тут виїзні комісії тощо. Одна з відповідей на такого роду питання нині знаходиться за моєю спиною, – пояснює Валерій Куліч, спілкуючись із журналістами біля ділянки будівництва напірного каналізаційного трубопроводу на вулиці Ушинського в Чернігові. – Завдяки тому, що ми зуміли звернути увагу держави на потреби Чернігівщини, зараз, зокрема, завершується будівництво каналізаційного колектору. Цьогоріч було залучено коштів майже стільки ж (близько 78%), скільки і за останні десять років, які міська влада не може розв’язати цю проблему», – говорить Валерій Куліч.

Приводом для такої розмови голови ОДА із ЗМІ стала поїздка з метою огляду двох об’єктів, кошти на реконструкцію та будівництво яких були виділені з Державного фонду регіонального розвитку.

Роботи на об’єкті «Будівництво напірного каналізаційного трубопроводу від каналізаційної насосної станції №1 до вул. Ушинського», по-простому – каналізаційному колекторі – відбувалися у декілька етапів із 2004 по 2014 рік. За цей період побудовано ділянку довжиною 5,3 кілометрів вартістю 23мільйони 800 тисяч гривень. Для завершення робіт і введення в експлуатацію нового трубопроводу необхідно було побудувати ще 1,2 кілометрів трубопроводу вартістю 18 мільйонів 800 тисяч гривень. На ці роботи у 2015 році виділено п’ять мільйонів гривень із бюджету міста Чернігів та 10 мільйонів – із державного, 3 мільйони 800 тисяч – кошти комунального підприємства «Чернігівводоканал». До кінця жовтня 2015 року будівництво нового напірного каналізаційного трубопроводу буде повністю завершено і він буде введений в експлуатацію. Таким чином буде забезпечено безаварійне відведення стоків центральної частини міста і мікрорайону Бобровиця, а Чернігів у цілому позбудеться об’єкта техногенної екологічної небезпеки.

Другим місцем, яке вчора відвідав голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, став корпус інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні по проспекту Миру, 44, який був збудований ще у 1895 році. Проте, незважаючи на значний вік приміщення відділення, у його стінах щороку госпіталізують більше двох тисяч хворих дітей. Крім того, отримують консультативну допомогу близько тисячі.

Тому, щоб поліпшити умови роботи лікарів та перебування маленьких пацієнтів і, не в останню чергу, зробити комунальний лікувальний заклад енергоощаднішим, управлінням капітального будівництва облдержадміністрації реалізується проект із реконструкції системи опалення, водопостачання та водовідведення відділення. Станом на початок року для реалізації запланованого було необхідно 1 мільйон 120 тис. гривень. І влада області їх таки віднайшла – з державного фонду регіонального розвитку було залучено понад мільйон гривень і трохи більше 111 тисяч – із бюджету області. Завдяки цьому введення об’єкту в експлуатацію планується вже до кінця поточного року.

«Стратегічні об’єкти – як то обласні лікувальні заклади, ключові медичні установи та об’єкти інфраструктури на місцях – мають бути забезпечені першочергово і в повній мірі. Для цього ми акумулюємо і свої сили, і, безумовно, всіляко звертатимемо увагу центральних органів влади на потреби Чернігівщини. Завдяки залученим в область коштам вже цього року вдалося дати нове життя багатьом довгобудам і незавершеним проектам, а подекуди роботи вже закінчено. Це величезний масив по всіх області. І, переконаний, що й надалі, за умови грамотної та злагодженої роботи влади всіх рівнів, місцевих громад та підприємств Чернігівщина зможе забезпечити себе необхідним», – сказав голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини