Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:42:26

В.Бистров: Ми пропонуємо підвищити рівень активності громадян

05.09.2015   17:57

Проекти бюджету участі допоможуть активізувати жителів Чернігова та звернути увагу на питання, що на думку чернігівців, потребують змін. Про це сказав сьогодні під час прес-конференції заступник міського голови – начальник фінансового управління міськради Віктор Бистров, який очолює робочу групу щодо реалізації проектів бюджету участі.

За його словами, Чернігів є піонером з Черкасами та Полтавою у процесі активної участі громадян у розподілі коштів міського бюджету.

"Ми пропонуємо підвищити рівень активності наших мешканців і поліпшити комунікацію влади та громадськості", - сказав В.Бистров.

Він також підкреслив, що міська влада відкрита до співпраці й зацікавлена, аби більше чернігівців писали проекти, намагаючись вирішити проблемні питання свого двору, вулиці, мікрорайону чи всього міста.

Заступник міського голови нагадав, що у місті розпочалася серія зустрічей (майстер-класів) щодо розробки проектів бюджету участі. Вони проходитимуть навіть на вихідних, аби більше чернігівців знали про проект бюджету участі. Прийом проектів від чернігівців триває у міській раді до 15 вересня.

Також планується створити у міській раді консультаційний пункт, де всі охочі зможуть отримати консультацію з написання учасницьких проектів.

В.Бистров презентував листівку, що розповідає про бюджет участі і яка буде поширюватися у місті. У Чернігові кампанія учасницького бюджетування проходить під гаслом: "Бюджет участі – реалізуй свою ідею"!

Довідка: Бюджет участі передбачає участь жителів Чернігова у розподілі коштів міського бюджету. На наступний рік, зокрема, планується передбачити 4,8 млн грн на проекти чернігівців.

На черговій сесії було схвалено Положення про громадський (бюджет участі) м. Чернігова. 1 вересня упродовж двох тижнів у відділі зв'язків із громадськістю міськради приймаються проекти громадян. Потім пропозиції будуть перевірятися працівниками міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект упродовж року), і виставлятися на голосування. Планується, що голосування проходитиме із 5 до 19 жовтня.

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини