Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:40:43

Сергій Березенко: "Я ніколи не думав, що там під куполом все так просто: "ввімкнулась камера" і "вимкнулась камера". ВІДЕО

05.09.2015   17:27Агенцiя

У суботу 5 вересня у прес-центрі «Місцеві вибори 2015. Чернігівщина» народний депутат Сергій Березенко зустрівся з молоддю.

В ході зустрічі студенти і народний депутат обговорили питання змін до Конституції, децентралізацію, роботу Ради регіонального розвитку, почули враження Сергія Березенка про його перші дні роботи у Верховній раді та дізналися плани на майбутнє.


Про зміни до Конституції та децентралізацію

- Я і під час виборів говорив, що єдине чому потрібно було піти до парламенту – це для того, щоб проголосувати за зміни до Конституції в частині децентралізації. По-перше, це важливо з точки міжнародної тематики. Питання децентралізації важливе для нас і дуже несприятливе для Росії. Цей процес передбачає створення потужних і сильних громад. І ті політичні сили які проти цього – вони напевно розраховують на реванш. Бо, коли у області є місцеве самоврядування, і воно самостійно займається процесом розподілу коштів, витрат, проектами, створенням інфраструктури, економічними процесами, то автоматично ця громада стає успішною і самостійною. А такі зміни ще більше знижують вплив Росії.


Про перші дні роботи у ВРУ

- Це для мене новий досвід. Я ніколи не думав, що там під куполом все так просто: «ввімкнулась камера» і «вимкнулась камера». Ні для кого не секрет, що кампанія у 205 окрузі була дуже гостра. Депутати Радикальної партії приїжджали у Чернігів, підтримуючи мого опонента, негативно висловлюючись про мене. Після присяги 90% фракції підійшло до мене потиснути руки зі словами «Друже, я на тебе тут чекав». Насправді, опоненти «для камери» спокійно спілкуються, працюють у комітетах, дуже тісно співпрацюють. Така цинічність здивувала, хоча це було очікувано.
А взагалі дуже цікаво. Фактично в одній залі ти бачиш зріз країни.


Про Раду регіонального розвитку

- Рада регіонального розвитку – це реальний інструмент який працює. У вівторок буде відбуватися засідання ради регіонального розвитку при Президенті за участі керівників областей та мерів міст, де обговорюватимуться питання децентралізації, покращення економічного стану, тощо. Керівником кожної Ради є губернатор. Особисто я хотів показати якість: що можна зробити, якщо за справу взятися гуртом. Це вдалося. Саме тому ми не закриваємо роботу громадської організації у Чернігові. На сьогодні, я звільнився з посади керівника Ради регіонального розвитку і у майбутньому буду допомагати цій організації добровільно. І буду продовжувати свою справу, оскільки ми великі зобов’язання на себе взяли: тролейбусна лінія на Масани, перебудова колектору та інші.


Про зустрічі з чернігівцями після виборів

- Сьогодні зустрічався з городянами на відкритті дитячого майданчику. І почув від людей: Це дуже дивна історія: пройшли вибори, а Ви приїхали. Ми просто не очікували». От я собі подумав, що у Європі ніколи б не вибрали депутата з повним переконанням, що після виборів він в округ не приїде. І тут він приїжджає і це сприймається як чудо. Це викривлена психологія. Там, якщо він не приїде його більше ніколи не переоберуть, а у нас всі переконані, що вибори пройшли і він зникне – і це нормально. Особисто я хотів би зламати цей стереотип, щоб депутат відповідально ставився до своєї роботи і до виборців, які його обрали.

Зустріч завершилася колективним фото учасників. Також народний депутат запропонував студентам організувати екскурсію до Верховної ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини