Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:01:01

З 1 вересня частково знижується тиск на платників податків

01.09.2015   09:49Агенцiя

Зміни у Податковому кодексі України мають на меті зменьшити податковий тиск на платників податків.

Відсьогодні вступає в силу Закон № 655-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків", який був зареєстрований від 17 липня 2015 року. Текст даного закону було опубліковано в офіційному виданні "Урядовий кур'єр" 26 серпня 2015 року.

Серед ключових новацій, які вводить Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків" наступні:

по-перше, він надає право Міністерству фінансів України здійснювати узагальнення податкових консультацій, що сприятиме уникненню корупційних схем;

по-друге, забороняє контролюючим та іншим органам використовувати акт перевірки в якості підстави для висновків відносно взаємовідносин з його контрагентами, в тому числі опрацьовувати в інформаційних базах контролюючих органів, у разі якщо податкове повідомлення-рішення не прийнято за результатами складання акта перевірки.

Вказаним законом, зокрема, уточнено умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок. Передбачено, що за наявності письмового звернення платника податків замість документальної невиїзної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка.

Окрім того, з 1 вересня податкові декларації поштою треба надсилати на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, визначеного ПКУ - до цього часу декларації надсилались за 10 днів до закінчення граничного строку.

Також суттєвою є поправка в пункті 14.1 статті 14, підпункті 14.1.138, якою підвищено вартісну межу для основних засобів з 2500 до 6000 грн.

Таким чином, за словами ініціаторів закону: "Скасування заборони прийняття контролюючими органами податкового повідомлення-рішення у разі наявності кримінального провадження з урахуванням пункту 56.22 статті 56 Податкового кодексу України, призведе до можливості платника податків оскаржувати рішення контролюючого органу та надасть йому право негайного доступу до суду адміністративної юрисдикції. Також, зазначена норма не буде забороняти притягнення до кримінальної відповідальності осіб щодо ухилення від сплати податків, якщо повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення буде базуватись на доказах, які ґрунтуються не тільки на підставі рішення контролюючого органу".

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини