Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:52:48

Питання виконання законодавства про доступ до публічної інформації

28.08.2015   09:22Агенцiя

Чергова експертна зустріч в режимі он-лайн з представниками Кабінету міністрів України відбулася 27 серпня 2015 р.

Експерти та фахівці Секретаріату Кабміну обговорювали план дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” у 2014-2015 роках. За допомогою веб-зв’язку до участі в зустрічі мали нагоду долучитися представники обласних державних адміністрацій, громадських організацій та ЗМІ з Чернігова (на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів), Дніпропетровська, Львова, Одеси, Полтави та Харкова.

Під час зустрічі йшлося про поточний стан у сфері виконання Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», зокрема, про кількість, обробку та надання відповідей на публічні запити фізичних та юридичних осіб. При цьому увага зверталася на проблему своєчасного оновлення інформації на сайтах органів влади, питання щодо форми та термінів збереження інформації про публічні запити та як діяти у випадках, коли один і той же запит надходить по кілька разів.

Окрім цього, обговорювалося впровадження Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних». Фахівців цікавили питання щодо переліку наборів відкритих даних, організації роботи з ними та їх розміщення на порталах органів влади.

ЦППК

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини