Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:08:28

Народу ніхто не присягнув

24.07.2015   07:52Агенцiя

Два тижні тому Антикорупційна громадська спілка «СОВІСТЬ» звернулась до всіх кандидатів з пропозиціями: прийняти жорстку моральну і конкретну фінансову відповідальність перед виборцями.

Результат: жоден з 127 кандидатів присягу не склав.

Причина: дійсно страшно підписувати таке зобов’язання: «В разі, якщо я порушу цю Присягу і зганьблю честь всіх живих членів  моєї родини, святу пам'ять своїх предків, зраджу інтереси мешканців Чернігівщини і не виправдаю довіру своїх виборців,  нехай мене розчавить зневага людей, презирство і відраза рідних, близьких та друзів, злидні моїх батьків, безпліддя нащадків, неминуча кара Господня і довічне життя сповнене каяттям і горем».

Але присяга, текст якої пропонує «СОВІСТЬ», не є залякуванням і не є прокльоном. Це попередження і нагадування народним обранцям про ті наслідки, які може викликати і викликає порушення дев’ятої Заповіді.

Нажаль стандартний текст присяги в Конституції України (ст.79 і ст. 109 Конституції) прописаний недостатньо інформативно і конкретно. Якби Янукович знав, що за зраду і порушення присяги на протязі року він поховає молодшого сина, припиниться його рід Януковичів, бо сини візьмуть прізвище матері, сам він втратить повагу мешканців всієї планети і після цього залишиться жити, то він певно, або відмовився  від президентства, або поводив би себе зовсім інакше.

Як відноситись до того, що жоден з 127 кандидатів в депутати не наважився підписати цю Присягу?

З одного боку це погано, тому що всі 127 готові обманювати народ і ,мабуть, майже всі для цього і йдуть до влади. Проте це з обмовкою: 36 кандидатів знялись з виборів після оприлюднення тексту Присяги і тепер можуть виправдовувати своє рішення моральними мотивами.

З іншого боку це добре, бо всі 127 мають страх перед Б-жою карою і в кожному з них є совість.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини