Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:36:20

У Чернігові представили "Легіон Свободи"

13.07.2015   16:23Агенцiя

12 липня 2015 року в місті Чернігові відбулась презентація «Легіону Свободи». Захід розпочали з панахиди за загиблими українськими вояками, яка відбулась біля меморіяльних дощок героям Небесної сотні та чернігівцям, які поклали свої життя у російсько-українській війні.

Далі колона комбатантів «Легіону Свободи» рушила на Алею Героїв, де відбувся мітинг.

«Радий представити «Легіон Свободи» у Чернігові в день, коли українське військо здобуло перемогу у славетній Конотопській битві. На початку російсько-української війни чимало свободівців вступило до лав ЗСУ, батальйонів МВС та Національної гвардії. Коли ми пішли на війну, більшість із нас не знали, що таке війна, що таке смерть та кров, але ми розуміли: хтось має захищати нашу землю. За цей час близько тисячі свободівців воювали або і нині воюють на Донбасі. Ми всі розуміємо, що боротьба буде дуже довгою та не сприймаємо термін АТО, який запровадило керівництво держави, бо на справді триває справжня війна. Якщо звернутись до історії, то ще тоді, після Переяславських угод, які підписав Хмельницький, його наступники зрозуміли, що з північним сусідом неможливо жити в одній державі. Своєю чергою, москалі усвідомили, що без української нації Російська імперія є неповноцінною. Після Майдану вони побачили, що Україна стає абсолютно незалежною, тому і розпочали цю війну.  Тож зараз наше головне завдання – зберегти і захистити свою державу», – зазначив командир «Легіону Свободи» Олег Куцин.

Крім того, на заході був присутній заступник Голови ВО «Свобода» з воєнних питань Юрій Сиротюк. Націоналіст наголосив, що у наш час донецький аеропорт – це новітній Конотоп, а Широкіно – це новітні Крути.

«З цієї війни ми можемо зробити такий висновок: коли ми дивимось в обличчя москалю, він Україну зайняти не може. Коли українці дивились в пихаті москальські писки під час Конотопської битви, від ворожої армії нічого не залишилось. Та коли наші предки підписали Переяславські угоди, як теперішні Мінські, від нас нічого не лишилось. Урок дуже простий: нашу козацьку націю неможливо перемогти у відкритому бою. Тому наше завдання не відступати, і перемога буде за нами!» – запевнив Юрій Сиротюк.

Зрештою, на Алеї Героїв відбувся благочинний ярмарок на підтримку українського війська.

За інформацією Прес-служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини