Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:35:32

Нову модернову політичну силу України презентували в Чернігові

11.07.2015   10:24Агенцiя

Презентація політичної партії «Республіканська платформа» відбулася 10 липня в чернігівському дискусійному клубі «Експертна думка». Представники політичної сили розказали яку партію збираються будувати та як має виглядати її модерний сучасний варіант.

Учасники прес-конференції впевнені, що причиною відсутності руху політичного  процесу та руху реформ в Україні, є брак справжніх політичних партій з стійкою ідеологією. За приклад наводять партії, що прийшли до влади на останніх виборах і, на думку спікерів, не є політичними партіями в класичному розумінні. «Це швидше телевізійні проекти, що за рахунок реклами, доступу до центральних телеканалів були запропоновані виборцям, котрі, не маючи альтернативи, за них проголосували»,- зазначив Тарас Стецьків. Через це не викликає подиву факт, що коаліція за майже рік роботи може похвалитися вкрай скромними успіхами.

Причиною їх невдач представники «Республіканської платформи» вбачають в залежності від олігархів та вождистському характері управління. Виходить так, що партії розрізняються лише за прізвищами своїх керівників і з відходом останніх від справ часто припиняють існування.

«Республіканська платформа» не є новою партією, заснована вона в 1990 році  та має символічне реєстраційне свідоцтво №1. Першим її головою був легендарний політик та громадський діяч Левко Лук’яненко, а донедавна її очолював Павло Жебрівський, що нині є безпартійним, оскільки очолює Донецьку ОДА.

«Ми з когортою експертів, політиків, бізнесменів долучилися до цієї партії в червні, коли відзначалося її 25-річчя, і на її основі хочемо побудувати серйозну політичну силу, що буде впливати на життя країни», - розповів Тарас Стецьків та додав, що дану презентацію не слід розглядати як претензію на місцеві вибори чи будь-які інші.

Представники політичної запевнили, що збираються будувати партію, яка буде трьома пунктами відрізнятися від  всіх інших сил:
1. Ідеологією. В Україна при владі немає ідеологічних партій. Лібералізм, соціалізм, націоналізм і інші «лізми» - це пережиток минулого. Люди мають розрізняти партії за їх відповідями на найбільш хвилюючі проблеми суспільства. Ці проблеми виникають постійно, а тому й ідеологія має бути «живою».
2. Інноваційністю. Практично всі українські партії побудовані за ієрархічною системою з жорсткою вертикаллю та замикаються, як правило, на фігурі одноосібного лідера. Але одну людину дуже легко купити, залякати, дискредитувати чи, в крайньому випадку, і знищити. Через це у країні склалася ситуація, що олігархи, керуючи 80% власності, управляють 100% політики.
Ми ж будемо будувати полілідерську партію з горизонтальною мережею. Буде лінійка впізнаваних лідерів, кожний з яких буде відповідати за певні ідеологічні і функціональні напрями. І найголовніше – партія матиме реальну членську базу реальних людей з реальними членськими внесками, що забезпечуватимуть фінансування партії.
3. Це буде політична сила громадянської і соціальної дії. Партія має бути присутня в громадському та політичному житті міста, вона має організовувати людей, піднімати ті чи інші місцеві й загальноукраїнські проблеми, пропонувати своє бачення рішень і «дотискати» їх вирішення.

Гарячим прикладом є підвищення тарифів. Мало сказати, що тарифи несправедливі, треба проаналізувати структуру тарифу та організувати людей на боротьбу за обґрунтовані тарифи.

«Республіканська платформа» як модерна сучасна партія, розбудовуючись на таких засадах, хоче подати приклад іншим політичним силам як треба працювати.

«Партія має чіткий намір підвищити довіру українського суспільства до таких механізмів, як політична і партійна діяльність, для розбудови та модернізації економіки, для здобуття державою швидких темпів суспільного, політичного і економічного розвитку», - додав Андрій Максимець.

Спікери переконані, що доки громадяни України не оберуть справжні ідеологічні партії, котрі матимуть власне бачення як будувати країну, не вдасться повністю зупинити воєнні дії, убезпечити Україну та внутрішньо її модернізувати. «Республіканська платформа» уже має відповіді на ці питання.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини