Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:00:29

100 днів голови облдержадміністрації. ВІДЕО

07.07.2015   20:28Агенцiя

Оцінку своїй роботі Валерій Куліч давати не став, зауваживши, що звик просто системно працювати. Оцінювати ж діяльність влади – то прерогатива громади. Натомість він поінформував присутніх про те, які проблемні питання вдалося зрушити з місця за визначений термін. Вони, зокрема, стосувалися кадрових змін та формування нової команди, розвитку економіки та залученню інвестицій, мобілізації та безпеки регіону, відкритості роботи влади та децентралізації.


Стратегічна ціль — економічний розвиток Чернігівської області

За словами голови облдержадміністрації, пріоритетним напрямком його роботи є економічний розвиток Чернігівщини як основа стабільності та благополуччя її жителів.

— Якщо уважно придивитися, то будь-яка проблема майже завжди має економічний підтекст. Наприклад, криза в економіці спричинила збільшення кількості злочинів, бо люди втратили робочі місця і не знають, чим зайнятися.

Кожна людина повинна мати місце роботи та достойну зарплатню. Тому моя основна задача – просування наших підприємств на зовнішні ринки та реалізація нових проектів, - підкреслив Валерій Куліч.

У цьому напрямку робляться конкретні кроки. Зокрема, у рамках налагодження співпраці у Чернігові пройшла зустріч з представниками Вишеградської четвірки, з Послом Фінляндії та Послом Королівства Данія, з послами та представниками прибалтійських держав.

Як відзначив керівник області, з огляду на аграрне спрямування економіки, специфіку та географічне розташування нашої області, нам краще торгувати з північними країнами Балтії. Адже саме на цьому ринку є можливість вигідно представити та реалізувати нашу продукцію.

Спільно з Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою започатковано проект реальної підтримки експортерів на 5 років.

Триває співпраця з Республікою Білорусь. Днями Корюківська фабрика технічних паперів змогла відновити експорт своєї продукції до Білорусі, а на кінець місяця заплановано проведення Українсько-білоруської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва.

Як позитив Валерій Куліч відзначив можливість чернігівських підприємств працювати з Укроборонпромом: на виконання доручення Президента України оборонні замовлення отримали ПАТ «ЧеЗаРа», ТОВ «ТАН», ТОВ «Український кардан», НВО «Група Компаній «МАГР» та інші.

Важливим чинником підняття економіки голова облдержадміністрації назвав налагодження співпраці з підприємцями області: завдяки конструктивному діалогу задоволено їх прохання щодо зміни керівництва Державної фіскальної служби в області.

Також влада почула представників малого та середнього бізнесу і спільно з ними звернулись до Уряду щодо врегулювання питання запровадження касових апаратів.

Ще однією приємною новиною є те, що для завершення будівництва та 37 об’єктів соціальної сфери у територіальних громадах область отримає більше 100 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

— Я скажу відверто: мене не задовольняє стан економіки. Зрозуміло, що у країні криза. Проте наші підприємства вже потихеньку виходять із стресової ситуації і наше завдання – максимально їм у цьому допомогти. Адже усі ми розуміємо, що чим більше у нас буде стабільно працюючих підприємств з високою рентабельністю, тим краще ми усі будемо жити, - резюмував Валерій Куліч.

 

 

Процес формування команди триває

За три місяці перебування Валерія Куліча на посаді голови обласної державної адміністрації склад виконавчої гілки влади регіону суттєво оновився. Проте через непросту систему призначень не усі кадрові питання вирішуються швидко.

Про це очільник області повідомив сьогодні під час прес-конференції за підсумками 100 днів його роботи в області.

За цей час у 10 районах призначено нових голів райдержадміністрацій, 6 голів залишилися працювати. На погодженні у Кабінеті Міністрів України вже півтора місяці знаходяться пропозиції щодо призначення ще 6-ти потенціальних керівників районів.

Кадрові зміни відбулися і у структурних підрозділах облдержадміністрації. За словами Валерія Куліча, він не є прихильником прийняття миттєвих кардинальних рішень, тому протягом тривалого часу вивчав роботу Департаментів та управлінь. Особисто побувавши у кожному з них, очільник області мав змогу поспілкуватися не лише з керівництвом підрозділу, але й зі спеціалістами.

На сьогоднішній день нових керівників отримали Департамент сім’ї, молоді і спорту, Департамент екології та природних ресурсів, а також управління капітального будівництва. Попереду й інші зміни.

— Моя мета: переформатувати та структуризувати роботу деяких управлінь, щоб вони не дублювали один одного, а займалися виключно властивою їм діяльністю, - наголосив Валерій Куліч.

У голови облдержадміністрації з’явилися радники з питань діяльності волонтерських організацій, а також з питань інвестицій та економічної діяльності.

Принагідно Валерій Куліч поінформував представників ЗМІ щодо оголошення відкритого конкурсу на посаду начальника відділу запобігання, виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними органами. Він запросив усіх, хто зацікавлений у боротьбі з корупцією, взяти участь у конкурсі, адже це реальний шанс для громадських діячів вплинули на ситуацію.

Відкритим залишається питання щодо призначення ще двох заступників голови ОДА. Валерій Куліч не відкидає можливості і у цьому випадку пошуку посадовців через проведення конкурсу.

 

 

 

Родинам мобілізованих і загиблих у зоні АТО – увага та допомога, регіону – безпека

Представляючи Валерія Куліча на посаді голови облдержадміністрації 31 березня, Президент України поставив чіткі завдання: гарантувати безпеку мешканців прикордонної області, завершити поточну та провести наступні хвилі мобілізації, гідно зустріти демобілізованих бійців.

Як запевнив сьогодні на прес-конференції представників ЗМІ очільник області, ці питання знаходяться на його особистому контролі.

Після довгої епопеї з переносом термінів повернення бійців 13-го та 41-го батальйонів, які понад рік воювали у зоні АТО, після неодноразових звернень голови ОДА до Генштабу України це питання вдалося вирішити.

Напередодні Дня Перемоги очільник області зустрівся зі звільненими з полону трьома військовослужбовцями та їх родинами.

— Я на сьогоднішній день можу констатувати, що жодного бійця з Чернігівщині у полоні не знаходиться.

Спільно з Адміністрацією Президента ми допомогли хлопцям пройти курс лікування та реабілітації у клінічній лікарні «Феофанія». Це перший випадок, коли бійці лікувались у закладі такого рівня, - повідомив Валерій Куліч.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо мобілізації, він зазначив, що завдання п’ятої черги в області виконані на 104%. На порядку денному – проведення шостої.

Облдержадміністрацією ініційовано новий механізм виконання мобілізаційного завдання по транспорту — відновлення техніки, яка перебуває на балансі Збройних Сил України як надлишкове майно. Це питання вдалося вирішити після того, як голова ОДА особисто проінспектував всі військові частини, які дислокуються в області. Завдяки цій інновації під час 5-ої хвилі мобілізації у підприємств області не був вилучений жоден транспортний засіб.

Для налагодження комунікації влади з волонтерами радником голови ОДА призначено Сергія Воробйова – громадського діяча та активного волонтера.

У квітні, на поминальному тижні, і у червні, до Дня Конституції, проводилось «Родинне коло» — захід із психологічної та моральної підтримки членів сімей загиблих в АТО та під час Революції Гідності.

— Ми поступово, крок за кроком вирішуємо питання соціального захисту таких родин. Для оперативного реагування я вніс пропозицію щодо проведення щомісячних зустрічей керівництва ОДА з членами сімей загиблих для вирішення нагальних проблем, - повідомив Валерій Куліч.

 



 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини