Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:41:41

Геннадій Корбан: "Промисловці з різних куточків України хочуть облаштувати свій бізнес саме в Чернігові. Бо тут вигідно!"

03.07.2015   13:54Агенцiя

«Я залишаюсь і це принципово. Я буду йти до переможного кінця», цією фразою прокоментував плітки стосовно себе Геннадій Корбан, кандидат в народні депутати України.

В прес-клубі «Експертна Думка» журналісти та політик спілкувалися у невимушеній обстановці, без краваток, зате за чашкою кави. Хоч була заявлена тема розмови – «Покращення економічного становища Чернігова», проте говорили про різне – від туризму до музики, про клонів та оригінали і багато іншого. Геннадій Корбан починає розмову:

- Пан Охендовський опублікував на сайті ЦВК список усіх кандидатів по 205-му округу. Серед них є і мої клони. Такий собі Карбан Геннадій Валерійович, здається 1986 року, і Корпан Ольга…

Журналісти виправляють:

- Галина…

- Ой, точно на Г. Здається 1990 року народження. На щастя, прізвище Березенко виявилося дуже рідкісним в Україні. Він такий один у списку. Насправді, всі ж розуміють, якщо б я хотів займатися фальсифікаціями – то Березенок по Україні знайдеться багато, на відміну від Корбана. Тим не менше, Березенко один і я хочу, щоб всі знали, що я вибори веду відкрито, чесно, прозоро, в ігри клонів я не граюсь. І навіть з цього приводу я щойно опублікував пост у соцмережах.

Що стосується безпосередньої теми розмови, то політик переконаний: здійснити усі сподівання людей на економічне зростання можна лише за виконання однієї умови – не продаючи свій голос на виборах.

- Коли нашому виборцю пропонують це, то він має розуміти – голос проданий за мізер – означає і мізерну зарплату, погане медичне обслуговування, відсутність якісних освітніх програм. Насправді ж у нас багата країна, і Чернігівщина зокрема, але при такому багатстві в нас украй погані чиновники. Вони або крадуть, або тринькають.

Як наповнити місцевий бюджет та розвивати місто? Геннадій Корбан перераховує пріоритетні для регіону сфери економіки, робота над якими здатна у короткий проміжок часу реально покращити стан справ. Перша – це туристична.

- Але для того, щоб сюди поїхали туристи - потрібно напрацювати туристичні маршрути, вибудувати логістику, обладнати зони відпочинку, причепурити місто. Інший напрямок – тут чимало покинутих виробництв, промислових потужностей, які вже ніколи не будуть виробляти свою продукцію, оскільки вона втратила свою конкурентну здатність. Сьогодні зі мною розмовляють промисловці з багатьох розвинених областей. Їх цікавить чи можливо тут розвивати легку промисловість, чи харчову. І усі ці «холості» потужності, які просто стоять, можуть бути вигідно переорієнтовані на роботу в інших галузях. Чому так? Бо оренда виробничих майданчиків, а також трудовитрати в тому ж Дніпропетровську набагато дорожчі, аніж в Чернігові. Тому усі ці бізнесмени вже сьогодні шукають вигідніші умови для організації своїх виробництв.

Третій напрямок, вважає підприємець, треба обирати з розумом, бо з цього можна зробити місцеву «фішку» Чернігівщини, найкраще для цього підходить медицина. Тут грає на руку і близькість до Києва, і дешевизна міста.

- Є чимало прикладів закордоном, де чимало медичних закладів перенесені до невеликих містечок, і за рахунок цього міста живуть та розвиваються, приваблюють туристів, а також поповнюють місцевий бюджет за рахунок спеціалізації міста.

Реалізувати ці плани не так вже й складно, для цього потрібно уважно вивчити міський бюджет, говорить Геннадій Корбан. І внести туди відповідні програми і лобіювати їх реалізацію в обласній раді. Аби посилити привабливість цих проектів – у світі існує така форма співпраці між бізнесом і владою як державно-приватне партнерство. Якщо держава буде готова на кожну гривну, інвестовану підприємцем – додати дві, то бажаючих взяти участь у такій співпраці буде чимало, переконаний Геннадій Корбан. В окремих випадках держава навіть може повністю компенсувати витрати на нові підприємства, та новостворені робочі місця. Інший бік такої співпраці – чесна та прозора сплата податків. Але поки не відбудуться місцеві вибори – ці задуми так і лишатимуться на рівні планів, розводить руками співрозмовник. «Бо в нас влада і бізнес знаходяться не в ролі партнерів, а у якості того, хто біжить, і того, хто наздоганяє», говорить Корбан. Однак вихід він бачить і тут:

- На місцевих виборах «Українське об‘єднання патріотів» буде займати активну позицію. Ця політсила поведе місцеву команду, яка і буде визначати концепт розвитку міста, і саме ця команда буде лобіювати інтереси Чернігівщини  і вимагати прийняття якісних програм через відповідні постанови в обласній та міській радах.

Своїх чернігівських однодумців «Українське об‘єднання патріотів» представить широкому загалу найближчим часом.  І до речі, це аж ніяк не залежить від результатів проміжних виборів по 205-му округу.

- Мені прикро, що влада відреагувала на мою заявку балотуватися таким чином, що фактично влаштувала тут передвиборчий полігон. Ви бачите списки кандидатів – левова частка з них технічні. І взагалі якщо вдуматися, то за кількістю зараз по Чернігову йде практично чверть парламенту. І їх же зареєстрували! Це просто плювок в обличчя людей! Навіщо Президент дозволяє такі експерименти над літніми людьми, пенсіонерами? Вони ж не зможуть навіть нормально роздивитися такий бюлетень, відтак це їх лишає права вибору!

Постійно чиняться провокації, навіть на музикантів, яких запрошують до міста. Ось групу «ТІК» викликали до Адміністрації Президента і робили недвозначні натяки. Хлопці потім телефонували і відмовлялись їхати до Чернігова.  Ледь вмовили, зізнається політик.

Геннадій Корбан розповів, як він вирішував економічні проблеми в Дніпропетровській області. Там вдалося здійснити нечуване – відійти від регулювання цін на хліб, а вартість одного з головних продуктів на столі українця лишилася стабільною. Виявилося, що вирішення проблеми крилося у браку оборотних коштів у основних операторів ринку. Бо супермаркети розраховувалися з виробниками протягом 90 днів.

- От і виникав «розрив каси»: з одного боку виробники мусили давати передплату за зерно, а кошти за готову продукцію отримують лише протягом 3 місяців. Тому ми домовилися, щоб виробники отримали прямий доступ до державного зернового фонду, щоб купувати без посередників. А з супермаркетами ми домовилися: вони розраховуються за хліб протягом двох тижнів.
 
У День виборів Геннадій Корбан говорить: буде в Чернігові. І аби відволікти людей від нав‘язливих думок про перегони – разом з однодумцями вже ввечері влаштують невеличкий музичний захід.

- Хочу подарувати людям трохи позитиву. Літо ж надворі, як-не-як!

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини