Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:43:31

Березенко допоможе сім'ям загиблих бійців АТО

22.06.2015   17:01Агенцiя

Нещодавно Сергій Березенко зустрівся з чернігівськими родинами, які втратили своїх рідних у зоні проведення АТО. Ці люди зазнали величезного горя; жодні компенсації, слова підтримки чи дії не повернуть їм батьків, чоловіків, братів.

Проблеми,  про які переповіли люди різні та водночас схожі. Схожість у байдужому ставленні оточуючих, бюрократичних перепонах та постійному "відфутболюванню" законних прав. Наприклад, у Чернігові, люди часто натикаються на відмову у безкоштовному перевезенні громадським транспортом.

- У мене син загинув під Луганськом. Оформила відповідне посвідчення, яке надає мені різні пільги, у тому числі на безкоштовний проїзд  - розповіла Олена Белеванцева. - Заходжу в автобус, мені кондуктор каже, що вони родичів загиблих не перевозять, змушує виходити. Я не сперечаюсь, але такого ставлення не розумію. Невже у таких людей немає своїх дітей? - обурюється з розпачем жінка. Хамське та образливе ставлення до родин загиблих героїв, за словами родичів, стає у Чернігові правилом.

Також існують проблеми з оформленням документів. Комусь, замість посвідчення учасника АТО видали посвідчення учасника Другої світової війни. Мовляв на момент видачі не було потрібних форм. Зараз доводиться все міняти. А це означає, що людям знову доведеться пройти "девять кіл пекла". Багато пільг скасовують, але не надають чіткого роз'яснення, на підставі якого документу це роблять. Трьом чернігівцям присвоїли звання Героя України, проте облрада оформила документи не належним чином, а в Адміністрації Президента їх "завернули". Родичі все переробили, однак, за їхніми словами, з незрозумілих причин Чернігівська ОДА затримує процес. Люди втомилися від постійного ігнору з боку органів державної влади, бюрократії та чиновницького свавілля. Тому звернулися за допомогою до Сергія Березенка.

Координатор Ради регіонального розвитку пообіцяв звернутися до міськради щодо роботи перевізників, аби припинити хамство та гарантувати людям законне право на пільговий проїзд. Взяв на себе і комунікацію з відповідними міністерствами, аби отримати відповідь стосовно посвідчень учасника АТО та скасування пільг. Також у Раді регіонального розвитку Чернігівщини протягом тижня вирішили підготувати пам'ятку з роз'ясненням прав членів сімей загиблих, щоб люди розуміли і знали, на які привілеї вони можуть претендувати.

Окремо домовилися про оздоровлення дітей.

- Складіть список, і ваші діти поїдуть влітку на відпочинок та оздоровлення. Сьогодні у мене є домовленість з губернаторами низки областей, тому, думаю, ми це зможемо реалізувати, - сказав Сергій Березенко. Він також наголосив, що якщо у людей буде необхідність у юридичних консультаціях чи вони матимуть певні скарги, то нехай обов'язково звертаються до Ради регіонального розвитку Чернігівщини. - Звертайтесь у будь-який день з будь-яких питань. Ми Вам обов'язково допоможемо. Це наш обов'язок, - запевнив посадовець. 

Тарас Дзюба

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.