Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:15:04

Реалізація в Чернігівської області програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

22.06.2015   08:34Агенцiя

В області реалізується ряд державних програм, спрямованих на соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У минулому році було змінено головного розпорядника коштів за бюджетною програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», яким стало Міністерство соціальної політики України, відповідно розпорядником коштів другого рівня є Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Розпорядниками третього рівня були визначені спеціалізовані медичні заклади області, до яких було включено заклади охорони здоров’я обласного рівня та районів, які надавали послуги чорнобильцям на територіях, визначених радіоактивно забрудненими.

Цього року, у зв’язку з внесенням змін до законодавства, для придбання лікарських засобів, виробів медичного призначення та лабораторних реактивів за вказаною програмою визначено 4 обласні медичні заклади, а саме: КЛПЗ «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення», КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня», КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня» та КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер», на базі яких забезпечується надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим громадянам.

Також відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації Чернігівському обласному центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, який свого часу мав досвід придбання та передачі лікарських засобів іншим закладам, надано можливість забезпечення медикаментами та витратними матеріалами інших лікувальних закладів області, які не включені до переліку надавачів послуг за цією програмою, для лікування постраждалих в окремих випадках та у разі потреби.

Із загального обсягу бюджетних асигнувань, передбачених області для реалізації зазначеної бюджетної програми, що на 2015 рік становить 1,2 мільйона гривень, фактично в область вже надійшло 555,7 тисяч гривень, із яких медичними закладами використано 232,5 тисяч гривень на закупівлю медикаментів і високовартісних препаратів для стаціонарного лікування постраждалих чорнобильців та надання їм необхідної медичної допомоги.

В області створено всі умови для ефективного використання виділених коштів. Закупівля здійснюється у встановленому законодавством порядку в т. ч. й через проведення тендерних процедур. Департаментом соціального захисту населення здійснюється помісячний контроль за проведенням закупівель лікарських препаратів з тим, аби чорнобильці мали змогу використати медичні препарати вчасно у разі виникнення потреби.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини