Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:49:39

Піднімати бунт не треба, наші обов’язково повернуться додому

14.05.2015   16:18Агенцiя

Волонтери-психологи закликають родини бійців 41 батальйону, який з листопада несе службу в зоні проведення АТО, не піддаватися паніці, натомість готувати необхідні документи, формувати ініціативну групу і їхати на Київ. У Генштабі їх готові почути.

«Хлопці втомилися і ми теж», — кажуть дружини та матері бійців 41 батальйону. Вони хвилюються і не можуть дочекатися обіцяної демобілізації. Наші всю зиму просиділи у бліндажах, часто під вогнем і без можливості дати відповідь ворогу. Режим очікування – це страшно, підтверджують і психологи, адже він виснажує бійців.
 
Замість обіцяної демобілізації, або хоча б ротації, хлопці отримали листа з Генштабу. Це проект документу, згідно з яким дома вони повинні опинитися в червні-липні. Зі змістом документу, який, до речі, не має жодного підпису чи печаті, їх ознайомив комбат. Що це за документ, не мали уяви у штабі «Північ» — волонтери з’ясовували. Тепер вони закликають родини не панікувати і запевняють, у Генштабі їх готові вислухати. Треба скоріше зібрати ініціативну групу, підготувати свої документи і вже у вівторок їхати на Київ. Аби не нашкодити бійцям, діяти треба цивілізовано. Самі ж рідні запевняють — піднімати бунт не збираються. Вони вже мають досвід, як змусити військове керівництво повернути їх рідних додому. Зв’язок з хлопцями тримають постійно і знають, що вони вже виснажені морально.
 
А ще рідні підтримують думку волонтерів-психологів, що хлопців зараз неможна одразу відпускати додому. Перед виходом у мирне життя вони мають пройти так звану буферну, або карантинну, зону. Хоча б тиждень, а ще краще три, з ними повинні попрацювати психологи.
 
Послухати волонтерів прийшло не так то і багато рідних, але вони сподіваються, що їх почують, і разом вони зможуть повернути хлопців додому. Повернути – без проблем.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.