Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:19:38

Долю залізничної лікарні треба вирішувати не в Чернігові

09.04.2015   13:26

У Чернігові сформовано оптимальну мережу медичних закладів, здатних надавати кваліфіковану медичну допомогу жителям міста. На цьому наголошують в управлінні охорони здоров’я міської ради, повідомляє Відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

- На утримання медичної сфери міста державна субвенція складає лише 192 млн.грн. при реальній потребі як мінімум 235 млн.грн. Фактично ці зобов’язання, а також розрахунки за енергоносії та інші важливі витрати лягають виключно на міський бюджет. Тож брати на баланс залізничну лікарню, яка виявилася непотрібною державі, місто не має ні реальної потреби, ні фінансової змоги, - коментує секретар міської ради Владислав Кухар ситуацію щодо подальшої долі вузлової лікарні станції Чернігів, яка належала Південно-Західній залізниці.

Невідомо, якими критеріями керувалася залізниця при перетворенні на Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», забравши до свого статутного капіталу по кілька лікарень у Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпропетровську та Донецьку. Проте чернігівська залізнична лікарня стала зайвою. І якщо вже говорити про те, хто переймається її бідами, то Чернігівська міська рада вже, як то кажуть, била в усі дзвони.

- Ми написали безліч листів до центральних органів влади – і я, і міський голова, і його заступник Віктор Бистров, який очолює фінуправління, - розповідає В. Кухар. Натомість, від керівництва Укрзалізниці жодного звернення по цій лікарні немає й досі! Таке враження, що заклад разом із колективом просто кинули напризволяще.

Крім того, як з’ясувалося, перед чернігівською залізничною лікарнею держава заборгувала ще з минулого року.

Наприкінці січня під час селекторної наради з керівниками медичної галузі Віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко пообіцяв у тримісячний термін прописати механізм виконання законодавчих змін у фінансуванні закладів охорони здоров’я. Уже закінчується перша декада квітня, а жодних роз’яснень немає.
- Місто не може ризикувати станом існуючої системи охорони здоров’я і брати на себе додатковий тягар в умовах жорсткої економії бюджетних коштів, - переконаний секретар міської ради.
Міністерство інфраструктури України, до сфери управління якого наразі відноситься вузлова лікарня станції Чернігів, замовчує той факт, що для передачі закладу на баланс міста необхідно буде спочатку ліквідувати заклад і звільнити всіх його працівників. Чи готовий до цього колектив, який і так без зарплати від початку року?

Дивно, однак на неодноразові пропозиції Державного науково-випробувального центру Збройних сил України, який дислокується в Чернігові, прийняти лікарню в своє підпорядкування і хоч завтра платити зарплату лікарям і персоналу головний лікар Григорій Демченко мовчить…

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини