Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:47:41

Деякі народні обранці ображаються, що їх "не друкують", а самі відзвітуватися виборцям не хочуть або не можуть

01.04.2015   12:48Агенцiя

Новий склад Верховної Ради на початку березня відзначив свої 100 днів.

Згідно Закону України "Про статус народного депутата України" (Стаття 7. п 2.) «Взаємовідносини народного депутата України з виборцями»: «Народний депутат відповідно до закону розглядає звернення виборців, а також від підприємств, установ, організацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, вживає заходів для реалізації їх пропозицій і законних вимог, інформує виборців про свою депутатську діяльність під час особистих зустрічей з ними та через засоби масової інформації».

Використовуючи ці положення деякі народні обранці іноді «тиснуть» на місцеві ЗМІ з вимогою безкоштовно надрукувати інформацію про їх діяльність.

Інформ-агенція «Чернігівський монітор» запропонувала всім депутатам, діяльність яких пов’язана з Чернігівською областю, розмістити безкоштовно звіти про діяльність за сто днів. На наш заклик на сьогодні відповіли власними звітами Валерій Куліч, Олег Дмитренко, Анатолій Євлахов, Анна Романова, Олександр Кодола, Валерій Давиденко,  Василь Амельченко та Олег Купрієнко.

Всього з Чернігівською областю пов’язують свою діяльність 17 народних обранців: Амельченко Василь Васильович, Атрошенко Владислав Анатолійович, Бублик Юрій Васильович, Давиденко Валерій Миколайович, Дмитренко Олег Миколайович, Євлахов Анатолій Сергійович, Кодола Олександр Михайлович, Куліч Валерій Петрович, Купрієнко Олег Васильович, Лозовой Андрій Сергійович, Ляшко Олег Валерійович, Насіров Роман Михайлович, Попов Ігор Володимирович, Романова Анна Анатоліївна, Савченко Олексій Юрійович, Соболєв Сергій Владиславович, Черненко Олександр Миколайович.

Таким чином, такі народні депутати, як Владислав Атрошенко, Юрій Бублик, Андрій Лозовой, Олег Ляшко, Роман Насіров, Ігор Попов, Олексій Савченко, Сергій Соболєв, Олександр Черненко не мають мабуть про що звітувати перед виборцями.

Нагадуємо, що більшість з них увійшла до міжфракційного об'єднання "Рідна Чернігівщина". Складається враження, що або самі депутати лише задекларували мету створення цього об’єднання «перш за все, є координація роботи парламентарів для найефективнішої реалізації інтересів виборців області», або їх помічники не реагують на звернення ЗМІ.

Взагалі, після призначення Валерія Куліча головою чернігівської обласної державної адміністрації не лише перспективи конструктивної роботи, але і факт існування міжфракційного об'єднання "Рідна Чернігівщина" знаходяться під загрозою.

Мабуть зараз об’єднання діяльності народних обранців в напрямку допомоги Чернігівщини повинен получити новий поштовх. І новий керівник цього об’єднання або чогось конкретно досягне, або "Рідну Чернігівщину" потрібно розпустити. Не треба вводити в обману виборців!

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини