Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:50:21

Прокуратура заявила до суду позов на захист інформаційної безпеки держави в інтересах жителів прикордоння

19.03.2015   08:03Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області заявила до Київського окружного адміністративного суду позов в інтересах держави до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Йдеться про зобов’язання останньої до вжиття заходів для належної організації надання послуг з теле- та радіомовлення у прикордонних з Російською Федерацією районах Чернігівської області.

Порушення інтересів держави полягає у незабезпеченні відповідачем інформаційної безпеки громадян внаслідок неналежної трансляції українських каналів.

Встановлено, що у п’яти районах Чернігівської області на території населених пунктів, які розташовуються на відстані близько 20 км від російсько-українського кордону, має місце упевнений прийом лише 2 українських каналів в аналоговому просторі; у цифровому просторі програми не транслюються взагалі. Поряд з цим, Росія транслює на ці прикордонні території до 30 своїх телеканалів.

При цьому, навіть попри незначну комерційну привабливість трансляції на території з незначною кількістю населення, можливості для забезпечення жителів цих районів належними інформаційними послугами є.

Зокрема, спеціалізоване державне підприємство «Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення» (Концерн РРТ) неодноразово зверталося до органів влади із вказаного питання. Державне підприємство висловлювало готовність власним коштом (за рахунок плати за надані послуги) побудувати необхідну інфраструктуру, але відповідного дозволу не отримало.

В умовах, коли наша держава знаходиться у складній військово-політичній ситуації, зумовленій агресією сусідньої держави, яка транслює свої телеканали на територію України, ситуація потребує невідкладних заходів реагування, спрямованих на забезпечення національних інтересів у цій сфері.

Згідно законодавства, визначення можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення здійснюється на замовлення Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення відповідно до вимог законодавства про телекомунікації та радіочастотний ресурс. Вона ж здійснює розбудову мереж мовлення шляхом ліцензування окремих його видів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини