Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:33:40

Заходи з підвищення обороноздатності Чернігівщини розглянуто на черговому засіданні тимчасової контрольної комісії облради

12.03.2015   09:26Агенцiя

11 березня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та голова постійної комісії з питань законності, правопорядку, регламенту та депутатської етики Олена Дмитренко провели чергове засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії.

Депутати обласної ради спільно з представниками громадських організацій заслухали інформацію заступника військового комісара області Юрія Борисова про процедуру узгодження мобілізаційних планів обласним комісаріатом з керівниками підприємств Чернігівщини. Під час засідання порушувалися питання вдосконалення законодавства щодо виділення земельних ділянок та надання відповідного статусу учасникам антитерористичної операції.

Про облаштування захисних споруд у містах, на випадок застосування військових засобів ураження, присутніх інформували директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирєв та начальник Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Ігор Федоренко.

Крім того, члени тимчасової контрольної комісії внесли пропозиції до проекту обласної «Комплексної програми профілактики правопорушень на 2015-2019 роки» запропонувавши розробнику цього документу доопрацювати його спільно з представниками громадських організацій.

Також депутати вирішили під час наступного засідання комісії ознайомитися з особливостями військово-патріотичного виховання в одному із навчальних закладів області та пересвідчитися у функціональності окремих захисних споруд Чернігова.

Упродовж теми, цього ж дня заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів, член тимчасової контрольної комісії обласної ради з обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії Арсен Дідур зустрілися з громадським активістами. Під час зустрічі йшлося про включення до проекту обласної «Комплексної програми профілактики правопорушень на 2015-2019 роки» пропозицій напрацьованих громадськими організаціями.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.