Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:45:25

Обласна рада відкрита до співпраці і чекає конкретних пропозицій?

03.03.2015   09:15Агенцiя

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради повідомив наступне:

«2 березня, радник голови обласної ради, член тимчасової контрольної комісії обласної ради з обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії Арсен Дідур зустрівся з представниками громадських організацій».

Слід відмітити, що захід не було заздалегідь проанонсовано на веб-порталі обласної ради. Але, мабуть, це скоріше норма. Чи можливо заходи організуються в останню мить, або голова облради Микола Звєрєв балакає про відкритість, а апарат робить навпаки.

По-друге, навіть якщо і не було анонса, ЗМІ попереджені не були, хоча і на фото бачимо присутність журналіста комунального видання (якого, як з’ясувалося, запрошувала не облрада).

По-третє, форма подання матеріалу – класична виборна. В заголовку і в кінці акцент на головну і єдину особу – радника голови обласної ради, члена тимчасової контрольної комісії обласної ради з обороноздатності Чернігівської області та роботі правоохоронних і контролюючих органів в умовах ймовірної агресії Арсена Дідура.

Цікаво сам по собі статус ньсмейкера – «член комісії» та «радник голови».

І останнє, – жодної поваги до запрошених. У матеріалі лише цитати пана Дідура. Хто учасники, які організації – невідомо. Критерії відбору цих інститутів громадянського суспільства також залишаються за кадром.

Далі у тексті читача інформують про те, що Арсен Дідур «також закликав інститути громадянського суспільства до об'єднання зусиль і створення координаційної ради патріотично налаштованих формувань для визначення узгоджених дій, а також долучитися до розробки та внести пропозиції до обласної Програми підтримки громадських організацій, яку планується прийняти на найближчій сесії обласної ради».

Де проект цієї обласної програми? У розділі "Проекти регуляторних актів та рішень" на даний час проекти рішень відсутні. Прямий пошук по сайту облради також нічого не дав.

В результаті, виникає враження, що головне когось навколо себе об’єднати, щоб потім представляти їх інтереси?

Між задекларованими принципами роботи та реальною діяльністю мабуть ще доволі велика прірва, і напевно потрібно щось міняти у діяльності головного представницького органу області?


Юрій Паперний

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.