Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:39:59

Заходи з нагоди 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні мають відбутися без політичного забарвлення — Сергій Журман

25.02.2015   18:45Агенцiя

Задля того, щоб відзначити 9 травня 2015 року на належному рівні, без конфліктів і провокацій, обласна влада закликає представників політичних партій на заходах у цей день використовувати лише національну українську символіку, а також відмовитися від масових заходів політичного змісту.

Журман Сергій

Журман Сергій

На цьому під час проведення організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

Він також підкреслив, що 9 травня — не просто свято Перемоги, а день вшанування загиблих та нині живих учасників бойових дій. Саме тому акцент під час усіх святкових заходів має бути зроблений не на військовий парад, а на допомогу ветеранам та заходи національно-патріотичного виховання молоді.

Як зазначалося під час засідання, підготовка до 70-ї річниці Перемоги триває вже декілька років, 2015 рік оголошено Роком ветеранів.

Органами влади вже проведено та заплановано низку заходів за участю ветеранів. Так, спільно з ветеранськими організаціями проведено обласний етап Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», виконується угода про співпрацю між обласною державною адміністрацією, обласною радою та ветеранською організацією.

В рамках святкування запланована традиційна зустріч ветеранів війни з керівництвом області у м. Чернігові; урочисте зібрання та святковий концерт у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка; традиційна акція «Зі святом Перемоги!», під час якої керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування відвідують інвалідів війни, учасників бойових дій, партизанського руху, солдатських вдів за місцем проживання.

Також планується відвідування керівництвом області та міста ветеранів, що перебувають на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів війни.

9 травня 2015 року за участю керівництва області та міста, ветеранів війни, представників громадськості відбудеться покладання квітів до братської могили у сквері ім. М. М. Попудренка, вшанування воїнів-визволителів біля Могили Невідомого солдата.

Традиційні тематичні заходи – виставки та зустрічі з ветеранами – відбудуться у бібліотечних, музейних та освітніх закладах області.

Одне з найголовніших питань – упорядкування військових поховань, ремонт та реставрацію меморіалів, пам’ятників, обелісків і пам’ятних знаків на честь загиблих.

Сергій Журман також акцентував увагу на посиленні інформаційної складової підготовки та відзначення 70-ї річниці Перемоги через тематичні публікації у ЗМІ, відповідні теле- та радіопрограми, статті та розповіді про життєвий шлях ветеранів, їх спогади.

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації доручив керівникам районів провести засідання оргкомітетів на місцях, розробити та затвердити план заходів. При цьому особливу увагу він приділив необхідності тісної співпраці влади з ветеранськими організаціями та громадськістю, врахуванні їх думок та пропозицій щодо відзначення свята.

— Практично кожного дня наші плани коригує збройний конфлікт на сході країни. Проте усі ми маємо надію, що до 9 травня 2015 року він закінчиться і ми будемо святкувати День Перемоги у мирі і спокої.

Виконавча гілка влади докладе усіх можливих зусиль, щоб з належною шаною згадати тих, кого забрала війна та висловити вдячність ветеранам за їхній подвиг. Обіцяю, що жоден ветеран не залишиться поза увагою. Це наш моральний обов’язок перед ними, бо саме вони у роки війни вистояли і зберегли те, що ми маємо зараз, - підкреслив Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини