Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:07:18

Вулиці для першочергового перейменування

09.02.2015   08:55

Хоча правління обласного Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка переконане, що перейменуванням вулиць очищення Чернігова від символів тоталітарзиму і комунізму не вичерпується (про що й говориться в підготовлюваній Програмі збереження та розвитку культурно- історичного середовища Чернігова), але і без перйменування вулиць не обійтись.

На думку просвітян, у місті першочергово треба перейменувати вулиці україноненависника Бєлінського (історична назва - Єлицька), комуністів - терористів Воровського, Войкова, Клари Цеткін, Рози Люксембург, Мурінсона, Орджонікідзе, вбивці отамана Галаки - Гончарова, другого секретаря ЦК КПУ Борисенка та вулиці Комінтерну і тупик газети "Правда" (!).

Жодного стосунку до Чернігова не мають Чернишевський і Лєрмонтов. В той же час вулиці Пушкіна та Льва Толстого мають лишитися, адже ці російські діячі бували в нашому місті.

Потребує відміни недавнє рішення міськради про найменування нових вулиць іменами Короткова, з яким пов'язане спалення угорцями Корюківки, та якогось повішеного комуніста, що його й у часи СРСР ніхто не знав. Натомість вулиці Героїв Крут та Лазаря Барановича мають бути у центрі, а не на околиці - так, як комуністами були заховані в яри та на околиці вулиці українських діячів - Довженка, Тичини, Лесі Українки, Панаса Мирного тощо.

Ганьбою для Чернігова є відсутність у Чернігові вулиць гетьмана Мазепи, який стільки зробив для міста, козацьких полковників Мартина Небаби та Степана Подобайла, Патріарха Київського і всієї України Мстислава.


Василь Чепурний

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини