Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:25:48

Який бюджет отримала Менщина

06.02.2015   15:23

Основним питанням пленарного засідання двадцять четвертої сесії Менської районної ради був бюджет на 2015 рік. Доповідь начальника фінансового управління Менської РДА Оксани Булавки депутати заслухали на спільному засіданні президії, постійних комісій райради та колегії райдерж­адміністрації, а потім ще й довго обговорювали повідомляє "Наше слово".


Бюджет виживання

Минулий рік у фінансовому плані Менщина завершила непогано – серед 14 районів області, які не мають заборгованості по зарплатах у бюджетній сфері. Немає боргів і по енергоносіях, а таких районів на Чернігівщині ще менше.

Ніхто і не сподівався, що цьогорічний бюджет подивує небаченим достатком. У країні – війна, складна економічна ситуація, запроваджуються не дуже популярні реформи.

Тому не викликало здивування відсутність фінансування ремонту доріг. Цього року будемо їздити і ходити по старих.

Не буде вже загальної дотації для району з держбюджету. Тепер надаватимуться окремі субвенції та ще й цільові: окремо для освіти, окремо для медицини і т.д. Добре це чи погано? Судити поки що важко, але те, що освітня субвенція не передбачає державного фінансування дитсадків, позашкільних закладів, того ж Степанівського МНВК, наводить на сумні роздуми. Чи виживуть ці заклади за рахунок районних коштів?

Загальний районний бюджет дещо збільшився, але ж і ціни, і вартість енергоносіїв стрімко зростають. Тому не дарма звучали від народних обранців заклики до жорсткої економії у всіх сферах життєдіяльності району та пошуку можливостей додаткового наповнення бюджету.

Після обговорення районний бюджет на 2015 рік депутати затвердили.
Який бюджет отримала Менщина


Три кандидати

Питання про призначення головного лікаря району знову викликало найбільше суперечок. Голова районної ради Володимир Невжинський повідомив, що від депутатів надійшли подання щодо трьох кандидатур на посаду головлікаря: Петра Хомрача, Оваєда Крейша та Федора Надточія. Можливість виступити мали всі кандидати, чим і скористалися.

Оскільки подання кандидатури Петра Хомрача надійшло раніше за інших, його розглядали першим. Думки розділилися. Одні з присутніх не сумнівалися у професіоналізмі Петра Петровича, інші (депутати Людмила Мацішевська, Валерій Магула, Василь Леоненко, а також лікар Анатолій Литвак) доволі жорстко критикували стан справ у нашій лікарні, кадрову політику, реформування.

У результаті поіменного голосування ухвалено рішення призначити на посаду головного лікаря Петра Хомрача, він набрав 27 голосів – мінімальну необхідну кількість. Встановлено термін контракту – три роки.


Мобілізація та інше

Начальник відділу освіти РДА Леонід Литовченко вніс на розгляд сесії питання щодо забезпечення безкоштовного підвозу школярів та харчування учнів 1 – 4 класів, яке було підтримано депутатами. Хоч це і важкувато для районного бюджету, та діти – дорожчі.

З проектом рішення «Про програму культурно-мистецьких заходів та забезпечення розвит­ку творчих колективів на 2015 рік» ознайомила начальник відділу культури та туризму РДА Юлія Лукаш.

Також розглядався запит депутатів районної ради з приводу публікацій в інтернеті про нібито погрози на адресу працівників РДА, побиття підприємців. З інформацією виступили начальник райвідділу УМВС України в Чернігівській області Юрій Білик та прокурор району Вадим Карась. На думку правоохоронців, усі ці події не пов’язані з професійною та громадською діяльністю потерпілих.

Районний військовий комісар Віктор Павлюк розповів про хід мобілізації в районі. Торік було мобілізовано більше 200 чоловік. Під першу хвилю мобілізації 2015 року потраплять понад 60 солдатів, сержантів та офіцерів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини