Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:11:14

Корюківщина прощалася з Миколою Пономаренком

06.02.2015   09:19

Микола Пономаренко з Корюківки віддав життя, щоб росли діти. І не тільки його хлопчик і дівчинка.

Мама, бабуся, дідусь щось їм пояснювали біля домовини свого чоловіка і сина. Що то їхній татко. Діти ще не розуміли, що відбувається довкола. І чому біля їхнього двору зібралося багато людей. А мама, бабуся, дідусь, уся рідня із заплаканими очима.

Кажуть, дитячі спомини – найяскравіші. Діти Миколи Пономаренка цей день пам'ятатимуть усе своє життя. Особливо дівчинка, бо їй уже шостий рік. Бо лишилася вона татка, коли для дівчинки він так необхідний. Для їх матері та рідні цей тиждень лишиться найтемнішим за все життя.

Неможливо було дивитися без сліз як Микола Пономаренко (старший) побивався за сином, котрого виростив, викохав. Напевно, старому пригадався перший день життя маленького хлопчика Колі. І як він радів з того, що в нього народився син. А матері пригадалося перше вересня далеких восьмидесятих, коли пішов Коля до школи. А дружина, можливо, перевернула в споминах перший поцілунок, освідчення, весілля. А ще народження донечки й синочка. Усе сприяло до щастя, якби не жорстокий 2014 рік, рік початку цієї війни.

Несправедливої. Бо справедливих воєн не буває з боку захопників, бандитів. Миколі Пономаренку (старшому) не приснилося і в страшному сні, що сини колишніх побратимів по радянській армії стануть убивати його сина. Та сталося саме так, як сталося. І вже рана незагоєна для цієї родини й корюківчан, що прийшли провести в останню путь Миколу Пономаренка, лишиться надовго. Герої не вмирають! Їх убивають вороги.


Віктор Татарин

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини