Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:03:45

Ветеринарна галузь Чернігвщини: підсумки 2014 року та плани на майбутнє

06.02.2015   09:11Агенцiя

Підсумки роботи державної служби ветеринарної медицини у 2014 році та першочергові завдання на 2015 рік обговорили 5 лютого на розширеному засіданні колегії Головного управління ветеринарної медицини області.

Участь у роботі колегії взяли заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, начальник Головного управління ветеринарної медицини Чернігівської області Віктор Кульбако, голова Громадської ради при Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України Василь Лісовенко, начальники районних управлінь та керівники ветлікарень і лабораторій ветмедицини регіону.

Як зазначив Віктор Кульбако, головним досягненням служби у минулому році є стабілізації ситуації з поширення захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) та відшкодування збитків від неї домогосподарствам.

В області було зафіксовано 10 пунктів захворювання на АЧС, в яких виявлено 18 позитивних результатів аналізів проб на захворювання. Проведено відстріл 312 диких кабанів. Найбільшу суму відшкодувань домогосподарствам виплачено у Ніжинському районі — 133 тисячі гривень.

Заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини області Юрій Павлішин у своїй доповіді повідомив про результати роботи по боротьбі та профілактиці з вірусними захворюваннями тварин – туберкульозом, лейкозом, сказом, хворобою Ауєскі та Ньюкасла.

Протягом минулого року видано 146 ліцензій на різні види ветеринарної діяльності. Лабораторно-діагностичні дослідження в області проводили Чернігівська Регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини та 21 районна лабораторія. Підрозділи та управління ветмедицини за свої послуги отримали понад 7 мільйонів гривень.

Держветінспекторами області у минулому році не допущено до реалізації понад 68 тонн неякісної продукції тваринного та рослинного походження.

Наразі у структурі служби працює 1464 спеціаліста. Річні потреби ветмедицини області в коштах складають 37,7 мільйонів гривень. Компенсувати недофінансування з державного бюджету планують за рахунок залучення коштів за послуги з лабораторних досліджень та технологічному супроводі різних ветеринарних та фітосанітарних проектів.

На завершення колегії Костянтин Лубенцов акцентував увагу на високому професіоналізмі фахівців служби.

– У цих складних умовах головне наше досягнення в тому, що ми змогли зберегти структуру ветмедицини в області. Працівники служби показали високу фаховість у цей нелегкий період. Але потрібно постійно працювати, щоб вчасно та ефективно протистояти викликам часу, – зазначив він.

За показниками річної роботи лідером служби області було визнано Управління ветеринарної медицини у Менському районі. Віктор Кульбако нагородив її працівників Почесною грамотою.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини