Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:33:55

Керівники області та Чернігова привітали військових з професійним святом

06.12.2014   08:09

6 грудня в Україні відзначатиметься День Збройних Сил України – свято, яке є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь, проявом великої поваги українського народу до своїх захисників.

5 грудня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із в.о. голови обласної державної адміністрації Сергійом Журманом, та заступником Чернігівського міського голови Станіславом Віхровим взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня Збройних Сил України, що відбулися в приміщенні Музичного центру Сухопутних військ ЗСУ у Чернігові.

На початку заходу Сергій Журман зазначив, що, на превеликий жаль, цьогорічне свято опечалене непоправними втратами – вже більше 70 наших земляків віддали життя, виконуючи священний обов'язок перед Українським народом на сході країни.
Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

В.о. голови облдержадміністрації наголосив: наша армія багато років була обділена увагою влади, через що значно знизилася її боєготовність та престиж професії військового.
— Але я переконаний: пройде небагато часу, і в нашій державі буде створено сучасну армію, яка відповідатиме міжнародним стандартам за рівнем бойової підготовки, ефективності, оснащеності й соціальної захищеності військовослужбовців. Немає сумнівів, що сучасне покоління людей у погонах гідно нестиме складну й відповідальну службу, залишаючись взірцем високого патріотизму, мужності і честі, - підкреслив Сергій Журман.

Звертаючись до військових Чернігівського гарнізону та ветеранів війни та армійської служби, а також волонтерів Микола Звєрєв щиро привітав їх із наступаючим святом Збройних Сил України, наголосивши на тому, що до нього причетні наші батьки, діди і прадіди, які боронили і визволяли рідну землю від фашистських окупантів, хто брав участь в обмежених миротворчих контингентах далеко за межами України. Та особливо – це свято тих військових, які сьогодні із зброєю в руках боронять свою країну у зоні АТО.
- Особливо найщиріші вітання сьогодні ми шлемо воїнам, зокрема з Чернігівщини, які беруть участь в антитерористичній операції на сході нашої країни, де нині в боях із агресором народжується справжня Українська армія. Разом ми її збудуємо. - наголосив Микола Звєрєв. Він також зробив акцент на великій ролі органів місцевого самоврядування і волонтерів, яких держава вшановує саме 5 грудня, в матеріальному забезпеченні військовослужбовців в зоні АТО. Разом вони роблять усе можливе аби допомогти своїй армії і посилити обороноздатність держави.

Військовослужбовці та волонтери отримали відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини