Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:18:32

Керівники області та Чернігова привітали військових з професійним святом

06.12.2014   08:09

6 грудня в Україні відзначатиметься День Збройних Сил України – свято, яке є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь, проявом великої поваги українського народу до своїх захисників.

5 грудня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із в.о. голови обласної державної адміністрації Сергійом Журманом, та заступником Чернігівського міського голови Станіславом Віхровим взяв участь в урочистих зборах з нагоди Дня Збройних Сил України, що відбулися в приміщенні Музичного центру Сухопутних військ ЗСУ у Чернігові.

На початку заходу Сергій Журман зазначив, що, на превеликий жаль, цьогорічне свято опечалене непоправними втратами – вже більше 70 наших земляків віддали життя, виконуючи священний обов'язок перед Українським народом на сході країни.
Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

В.о. голови облдержадміністрації наголосив: наша армія багато років була обділена увагою влади, через що значно знизилася її боєготовність та престиж професії військового.
— Але я переконаний: пройде небагато часу, і в нашій державі буде створено сучасну армію, яка відповідатиме міжнародним стандартам за рівнем бойової підготовки, ефективності, оснащеності й соціальної захищеності військовослужбовців. Немає сумнівів, що сучасне покоління людей у погонах гідно нестиме складну й відповідальну службу, залишаючись взірцем високого патріотизму, мужності і честі, - підкреслив Сергій Журман.

Звертаючись до військових Чернігівського гарнізону та ветеранів війни та армійської служби, а також волонтерів Микола Звєрєв щиро привітав їх із наступаючим святом Збройних Сил України, наголосивши на тому, що до нього причетні наші батьки, діди і прадіди, які боронили і визволяли рідну землю від фашистських окупантів, хто брав участь в обмежених миротворчих контингентах далеко за межами України. Та особливо – це свято тих військових, які сьогодні із зброєю в руках боронять свою країну у зоні АТО.
- Особливо найщиріші вітання сьогодні ми шлемо воїнам, зокрема з Чернігівщини, які беруть участь в антитерористичній операції на сході нашої країни, де нині в боях із агресором народжується справжня Українська армія. Разом ми її збудуємо. - наголосив Микола Звєрєв. Він також зробив акцент на великій ролі органів місцевого самоврядування і волонтерів, яких держава вшановує саме 5 грудня, в матеріальному забезпеченні військовослужбовців в зоні АТО. Разом вони роблять усе можливе аби допомогти своїй армії і посилити обороноздатність держави.

Військовослужбовці та волонтери отримали відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини