Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:34:47

Державний кордон: посилений контроль, інженерно-технічне облаштування

27.11.2014   08:04

Стабільною і контрольованою залишається обстановка на державному кордоні в межах Чернігівщини. З січня поточного року прикордонники продовжують нести посилений режим охорони як державного кордону, так і пунктів пропуску. Про це розповів начальник Чернігівського прикордонного загону Ігор Тимчук представникам засобів масової інформації під час чергового брифінгу в облдержадміністрації.

Характеризуючи основні напрямки роботи загону він, зазначив, що персонал забезпечує недоторканість державного кордону України, безперебійну роботу всіх пунктів пропуску та належну безпеку осіб, що перетинають державний кордон. Основні зусилля зосереджені на російській ділянці кордону у межах Новгород-Сіверського, Семенівського та Городнянського районів.

Крім цього, 118 прикордонників загону брали участь у бойових діях в зоні АТО. Підрозділ не поніс втрат, але 11 службовців зазнали поранень.

Як відзначив Ігор Тимчук, з початку року відбулося суттєве зменшення пропускних операцій. Зокрема, за цей період державний кордон перетнуло близько 3 мільйонів громадян та 600 тисяч транспортних засобів. З різних причин до країни не пропущено майже 6 тисяч осіб. Серед них — потенційні незаконні мігранти, росіяни, які не змогли підтвердити мету своєї поїздки до України, або не мали відповідного фінансового забезпечення.

До того ж, з незаконного обігу вилучено 115 одиниць різноманітної зброї, 888 набоїв, вибухових і наркотичних речовин.

Аналіз реальної обстановки, за словами начальника прикордонного загону, показує, що основні зусилля треба буде сконцентрувати на незаконній міграції, спробах переміщення зброї, контрабандній діяльності продуктів харчування, підробленні паспортних документів.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо покращення матеріально-технічного стану, Ігор Тимчук зауважив, що в загоні створено 3 бойових підрозділи: зенітно-артилерійський, протитанковий та мобільний. Люди у цих підрозділах пройшли відповідну підготовку, злагодження, стрельби. На сьогодні прикордонний загін забезпечений новою технікою для перевезення особового складу та відповідними видами озброєння.

Наразі, тривають роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки державного кордону. Завдяки допомозі громадськості, органів влади, підшефних організацій вдалося вирити 11-ти кілометровий протитанковий рів, тим самим облаштувати найбільш загрозливу ділянку російського кордону. Отримані у цьому році 4 мільйони гривень на реалізацію І етапу проекту «Стіна», будуть використані на закупівлю та встановлення 10 металевих спостережних веж. Таким чином буде створено систему візуального спостереження. Та виникають певні проблеми з відведенням землі, адже вона розпайована. На думку Ігоря Тимчука, це питання повинно вирішуватися на рівні держави. Загалом, на його переконання, цей проект треба реалізовувати якнайшвидше.

У наступному році роботи з інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки державного кордону продовжаться. Зараз прикордонники зосереджують зусилля на створенні відповідних умов на місцях несення служби, зокрема, у бліндажах та контрольних пунктах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини