Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:50:38

У Чернігові увіковічують пам’ять про загиблих у зоні АТО

04.11.2014   09:38

У Чернігові віддають данину шани землякам, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

"До нас надходять звернення від керівників військових формувань та рідних і близьких загиблих про вшанування пам'яті про мужність і героїзм чернігівців, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Зараз ми готуємо подання на розгляд виконавчого комітету щодо встановлення меморіальних дошок на будівлях навчальних закладів, де вчилися загиблі", - коментує заступник міського голови - керуючий справами виконкому Станіслав Віхров.

Він переконаний, що справжні подвиги мають надовго залишатися в пам'яті сучасників і нащадків. "У школах, де будуть встановлені пам'ятні дошки, можна буде знайти інформацію про загиблого героя, його життєвий шлях і обставини смерті", - поділився С. Віхров.

Наразі вже встановлено три пам'ятні дошки на ліцеях №15 і 22 та школі №21, де навчалися Олексій Коновалов, Микола Бруй та Іван Кононович. Розглядаються ще чотири звернення. Відповідний проект рішення буде поданий на засідання виконкому 17 листопада.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини