Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:52:31

Неприбутковим організаціям про подання звітності

30.10.2014   11:44Агенцiя

Відповідно до ст. 14 Податкового кодексу України неприбуткові підприємства, установи та організації - це установи та організації, основною метою діяльності яких є провадження благодійної діяльності і меценатства, а не одержання прибутку.

Обов'язковою умовою для отримання юридичною особою неприбуткового статусу є внесення таких установ та організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій, згідно з поданих ними до податкової інспекції реєстраційних заяв форми 1-РН.

Такі юридичні особи подають один раз на рік протягом 60 днів після закінчення звітного (податкового) року до податкової інспекції за місцем реєстрації Податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій, затверджений наказом Міндоходів від 27.01.2014 № 85. Разом зі звітом подається Звіт про суми податкових пільг.

У разі, якщо неприбуткова організація користується пільгами з інших податків і зборів, то такий платник крім Податкового звіту про використання коштів має поквартально подавати до податкових органів Звіт про суми податкових пільг, а саме протягом 40 днів після закінчення звітного (податкового) кварталу. За третій квартал 2014 року слід подати Звіт про суми податкових пільг не пізніше 10 листопада 2014 року.

Коли суб'єкт господарювання пільгами не користується, вищезгаданий Звіт не подається.

До речі, як повідомила начальник відділу податку на прибуток ДПІ у м. Чернігові Ольга Зубок, на обліку в інспекції перебуває 1625 неприбуткових організацій.

Крім того, інформуємо, що Державною фіскальною службою України затверджено Довідник №72/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, та Довідник №72/2 інших податкових пільг станом на 01.10.2014 року. Дані цих довідників використовуються платниками під час заповнення Звіту про суми податкових пільг за формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 року №1233.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини