Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:18:02

Є проблема – є рішення

24.10.2014   21:16Агенцiя

Після дощу подвір’я будинку 37 на вулиці Рокосовського перетворюється на стрімку гірську річку. Дім стоїть на схилі, і вся вода стікає донизу, якраз через дитячий майданчик.

Така біда в них, каже мешканка будинку Ольга Яківна, ще з 1979 року, відколидім тільки здали в експлуатацію.
– Переживаю за своїх двох онуків. Їм (як і сотні інших дітей із чотирьох прилеглих будинків) немає де гратися, – каже жінка.

Мешканці вже давно стукають у кабінети різних чиновників, але все марно. До депутатів, яких вони обирали раніше, теж не достукатися. Активними вони є хіба що перед виборами. Щедрі колись на обіцянки, їхні обранці виявилися скупими на реальні справи. Люди писали листи вже й до міського голови та керівника області, ті ж дають тільки відписки. Бюрократична машина працює налагоджено та все більше нагадує футбол, де один гравець пасує на іншого. А до переможних голів справа так і не доходить.
Спробувати долі мешканці будинку на вул.Рокосовського вирішили нещодавно в громадській приймальні кандидата в народні депутати Анатолія Долеско – «постукали» ще йу ці двері.

– Від імені всіх мешканців я звернулася до Анатолія Долеско через його приймальню, щоб він допоміг нам облаштувати територію навколо дому.Зробити все за кошти самих же мешканців нам не під силу. Тут багато пенсіонерів, які живуть від пенсії до пенсії, ледь зводячи кінці з кінцями. Тож допомога вкрай необхідна,– говорить Олександра Тютюнник, голова житлово-будівельного кооперативу №74.

Не встигли й оформити своє колективне звернення, як кандидат особистонавідався до них у гості саме на свято Покрови. Анатолію Долеско цей мікрорайон знайомий, адже тут живе його бабуся. Поспілкуватися з кандидатом прийшло чимало бажаючих. Люди просять поставити бордюр, аби стічні води не переливалися на дитячий майданчик. А от молоді мами ще й за те, щоб їм допомогли з облаштуванням ігрової зони для дітей: обгородили парканом і насипали пісочницю.

Анатолій Долеско вже почав працювати над вирішенням цього питання. Для початку, каже, треба спрямувати стічні води в іншому напрямку, а вже потім братися за облаштуваннядитячого майданчика.

– Якщо ті депутати, яких ви обирали, вам не допомагають у вирішенні питань, то пишіть звернення на громадську приймальню мені. Я візьму їх вирішення на себе. Тим паче, зараз така пора, що інші кандидати особливо зайняті. Усі їхні сили йдуть на передвиборні обіцянки та популізм. Утім, комусь треба й працювати. Нехай це буду я. Мені як промисловцю це набагато ближче, ніж пусті балачки в нікуди. Я звик звітувати перед людьми результатами, реальними справами, а не кількістю проголошених промов та обіцянок,– каже Анатолій Долеско.

Серед усього іншого людей цікавила думка кандидата щодо подальшої перспективи для їхнього дому, адже питань по житлово-комунальній сфері, кажуть мешканці, вистачає. Зокрема, сиплеться облицювальна плитка, застарілі комунікаційні мережі потребують заміни. Чому все так і головне – як із цим боротися, Анатолій Долеско знає:

– Усі біди від того, що ми не бачимо, куди йдуть наші податки. Нас зухвало обкрадають! Якби громада сама могла впливати на розподіл бюджетних коштів, був би контроль: куди йдуть ці гроші і чи ефективно вони використовуються. Тоді можна було б поліпшувати житлово-комунальну сферу комплексно, а не частково. Там нині роботи – непочатий край. А все від недостатнього фінансування.

Анатолій Долеско переконаний: близько 70% від усіх податків чернігівців повинні залишатися в місті. І саме ці гроші на місцях повинні розумно спрямовувати за необхідністю. Наприклад, на закупівлю сучасного діагностичного обладнання для наших лікарень чи для комп’ютеризації класів у школах. І так планомірно: сьогодні одна лікарня, завтра інша, так само й школи. Або, наприклад, украй необхідна реставрація церкви чи музею, ремонт будинку тощо. А порахуйте, скільки за рік можна зробити?! А за п’ять років?!

– Я не кажу про те, що за рік можна справитися з усіма бідами, які накопичувалися десятками років. Утім, якщо рухатись планомірно, крок за кроком, то зміни будуть відчутні для кожного чернігівця без виключення, – говорить Анатолій Долеско.

Контролювати всі перерозподіли та витрати коштів із місцевого бюджету можуть громадські ради, до складу яких будуть входити самі ж представники громади, мешканці будинків, які проживають на цій території. Тільки тоді, переконаний Анатолій Долеско, не виникатиме питань, де брати кошти на ремонт шкіл, облаштування прибудинкових територій, будівництво доріг та вирішення інших питань Чернігова.
Від розмов до діла перейшли швидко

Наступного дня на Рокосовського, 37 уже працювала бригада будівельників. Разом із дорожниками та працівниками ЖЕКу приступили до роботи. Підняли бордюри, аби вода не піднімалася та не заливала дитячий майданчик. Розрівняли ту територію, яку змивала вода протягом довгого часу. 21 жовтня мешканці повторно зібралися на подвір`ї біля дому. Тепер уже – на облагородженій території. Кажуть, тепер дощі їм не страшні.

- Раніше в нас так тут страшно було: коріння попіднімалося, землю позмивало водою… і ходити боялися, бо можна було перечепитися і впасти. А тепер так культурно зробили. Спасибі Анатолію Долеско. Ми з цією проблемою боролися довго, а тут приїхали – все зробили. Усі мешканці задоволені! – коментує голова будинкового комітету Олександра Тютюнник. - От це якраз приклад не пустих балачок, а реальних справ!

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини