Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:13:54

Об’єднати зусилля заради збереження країни

20.10.2014   20:35Агенцiя

Виборча кампанія на фінішній прямій. Уже цієї неділі, 26 жовтня, виборці обиратимуть своїх представників у владі. Важливо, аби ці вибори пройшли чесно і прозоро. У цьому зацікавлені всі.

ТОЧКА ЗОРУ. Термінове проведення парламентських виборів було конче необхідне з багатьох причин. Одна з них – провести в законний спосіб відбір тих, хто справді гідний бути в парламенті. Інша – не дати реваншувати представникам старої влади.

Швидкої люстрації влади вимагає український народ. Зміни парламентського складу хоче і Президент України. Логічно, бо після зміни глави держави, нічого іншого не залишалося, як у демократичний спосіб змінити Раду.

За цим рішенням стоїть не лише питання звільнення Верховної Ради  від «одіозних» політичних діячів, а і збереження країни в цілому.

На виборі громадян, без сумніву, відіб’ються події Революції Гідності, ситуація на сході країни. Російська агресія поставила Україну та її громадян в умови, коли за незалежність, унітарність, європейські цінності треба боротися. І це теж мають усвідомлювати всі, хто прийде на виборчі дільниці, аби скористатися своїм конституційним правом.

Нинішня ситуація в країні змусила також демократичні сили спільно стати на захист країни. Проти загрози втрати держави демократичні сили об’єднали свої зусилля, як того вимагає час і громадяни.

Штаби демократичних сил узгодили єдиних кандидатів щодо майже тридцяти мажоритарних округів на виборах. Відомо, що демсили погодилися та поступилися власними амбіціями заради перемоги сильнішого кандидата на багатьох виборчих округах. Таке ж об’єднання відбулося і в 207 окрузі, що на Чернігівщині.

Цей округ чи не найбільший в Україні. В його межах – аж 255 виборчих дільниць! Але особливість цього округу навіть не в цьому, а в тому, що незважаючи на близьке сусідство з «дружньою» Росією, виборці округу налаштовані проукраїнськи.

Відтак, більшість мешканців підтримують політику Президента і готові віддати свої голоси за його однойменний Блок. Тому цифри підтримки кандидатів від Блоку Петра Порошенка по цьому округу цілком тотожна загальноукраїнській цифрі – 33,5% голосів виборців.

Такі настрої розуміють усі кандидати від демократичних сил на цьому окрузі. Тому вже 8 жовтня кандидат-самовисуванець Григорій Божок зняв свою кандидатуру на користь кандидата від Блоку Петра Порошенка Анатолія Євлахова. А заяву про підтримку єдиного кандидата від демократичних сил підписали двоє самовисуванців Григорій Божок, Андрій Жадченко та кандидат від Народного фронту Сергій Сергієнко.

По цьому ж округу висувається одіозний регіонал Ігор_Рибаков – відомий скупник «тушок» у Верховній Раді. Консолідовані дії демократичних сил мають не дати йому вкотре посісти у кріслі депутата.

Об’єднання зусиль ідеологічно близьких політичних сил на виборах вже відбувалися в історії сучасної України. Однак головне, щоб демократичні сили знайшли компроміс уже в стінах Верховної Ради, створивши коаліцію, аби забезпечити прийняття необхідних країні рішень та реалізації таких довгожданих реформ.

З приводу цього наполягає і Президент України. Після зустрічі глав держав Європейського Союзу, України і Росії в Мілані Петро Порошенко наголосив на координації зусиль у новій Верховній Раді.

«Я б хотів, щоб вибори пройшли чесно і прозоро. Я б хотів, щоб у Верховній Раді була коаліція в 300 голосів, до якої б увійшли всі, хто поділяє наші принципи», – сказав він.

Об’єднання в коаліцію, на думку Президента, має відбутися на основні таких принципів і критеріїв: європейська інтеграція, підтримка «Стратегії реформ-2020», швидке і ефективне запровадження судової реформи, боротьба з корупцією, поліпшення інвестиційного клімату та інших речей, «без яких Україні не вижити».

Президент заперечив можливість створення коаліції, як це робилося раніше, для дерибану посад.

Думки експертів з приводу якості нової Верховної Ради та тривалості її існування різняться. Однак, здебільшого всі сходяться на думці, що у стінах Ради з’явиться майже 70% нових облич.

Люди пояснюють це просто: до Верховної Ради мають пройти незаплямовані політики, не пов'язані з корупційними схемами, здатні працювати на користь країни та громадян. Людям набридли одні й ті ж політики, які вже не один десяток років у різний спосіб отримують тепле місце у Верховній Раді

Центр стратегічних досліджень

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини