Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:07:01

Голова облдержадміністрації: Разом працювати для вирішення проблем медичної галузі

16.09.2014   09:05

Стан фінансування медичних закладів та виплати заробітної плати медикам області залишається доволі складним.

На сьогодні заборгованість по зарплаті становить 28,5 мільйонів гривень, в тому числі 5,5 мільйонів – прострочена.

Заходи, спрямовані на скорочення непершочергових видатків та запровадження жорсткого режиму економії, дозволили заощадити понад 12,9 мільйонів гривень. 5,4 мільйони гривень з них зекономлено за рахунок вимушеного перебування 7065-ти медичних працівників у відпустках без збереження заробітної плати. Всього ж за результатами проведеної роботи на заробітну плату очікується спрямувати близько 34,3 мільйони гривень.

До цього часу залишається невирішеним питання постачання в область лікарських засобів, закупівля яких проводиться Міністерством охорони здоров’я України. Із передбачених Законом України «Про державний бюджет України на 2014 рік» для регіону 50,6 мільйонів гривень, коштів не надійшло взагалі. У зв’язку з цим, вкрай необхідні ліки та витратні матеріали закуповуються за кошти місцевих бюджетів.

Невирішеним залишається питання проведення розрахунків з ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» за лікування хворих з м. Чернігова.

За словами голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка, складнощі із забезпеченням місцевих бюджетів асигнуваннями на оплату праці змушують вдаватися до змін мережі та штатів бюджетних установ.

Для цього у медичній галузі є значні резерви з упорядкування мережі, виходячи з потреб населення в медичній допомозі та реальних можливостей бюджетів. Зокрема, зменшення кількості штатних посад та приведення кількості ліжок до реальних потреб.

На переконання очільника області, слід також постійно дотримуватися режиму економного використання коштів, активізувати роботу по проведенню поточних ремонтів з максимальним використанням власних сил та ресурсів, запровадженню енергозберігаючих технологій, залученню лікувально-профілактичними закладами позабюджетних надходжень тощо.

– У нинішній ситуації нам потрібно мобілізувати всі сили та існуючі резерви для того, щоб медична галузь працювала у нормальному режимі, а наші люди отримували вчасну та якісну медичну допомогу.

Для цього ми будемо проводити роботу – ґрунтовну й змістовну – для того, щоб наповнити галузь коштами, інвестиціями, залучити приватну ініціативу, - підкреслив Володимир Івашко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини