Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:55:00

Депутати обласної ради затвердили порядок денний наступної сесії

11.09.2014   17:58

11 вересня відбулося засідання президії обласної ради. Відкриваючи його, голова обласної ради Микола Звєрєв попросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання патріотів Чернігівщини, які загинули в боях за волю, свободу і територіальну цілісність Вітчизни на сході України. Також керівник зробив політичну заяву, наголосивши, що не братиме участі у виборчих перегонах до парламенту.

Він зокрема зазначив, що, вступаючи на посаду голови ради, обіцяв виборцям не поступатися принципами Майдану, працювати на стабільний розвиток області, підвищення рівня добробуту її жителів. «І тому я прийняв рішення – не балотуватися в жодному із округів Чернігівщини. Головне – зберегти цілісність і суверенітет держави, забезпечити злагоду, чесні і прозорі вибори, зробити разом із органами місцевого самоврядування і виконавчою владою, аби на нашій землі панував мир та спокій» - заявив керівник.

Також до початку обговорення питань порядку денного Микола Звєрєв надав слово голові обласної державної адміністрації Володимиру Івашку, який поінформував членів президії та всіх запрошених про перебіг учорашнього засідання Кабінету Міністрів України, де обговорювалася низка важливих питань оборони та захисту держави від російської агресії.

Розгляд проектів рішень, які внесені на затвердження двадцять першої сесії обласної ради шостого скликання, що відбудеться 18 вересня 2014 року, депутати розпочали з питань щодо порушення клопотання про присвоєння звання «Герой України» воїнам-землякам, які загинули смертю хоробрих в боях у зоні АТО: Міхнюку Олегу Івановичу, Брую Миколі Віталійовичу і Ковалю Юрію Миколайовичу, посмертно.

Далі депутати прийняли рішення заслухати на пленарному засіданні інформацію про військово-політичне становище в регіоні військового комісара обласного військового комісаріату та начальника Чернігівського прикордонного загону.

Немало питань у членів президії обласної ради виникло щодо проекту рішення про соціальну підтримку військовослужбовців-учасників антитерористичної операції. Більшість виступаючих запропонували розширити коло соціальної підтримки військових та членів їх сімей, зокрема, не тільки щодо виділення земельних ділянок, здешевлення їх оформлення, але й стосовно цілої низки інших соціальних гарантій. Спинилися ж на тому, що потрібно розробити і прийняти окрему галузеву програму, де й передбачити всі необхідні заходи для соціального захисту учасників АТО і їхніх родин.

Заодно депутати внесли на затвердження наступної сесії проект рішення «Про Програму матеріально-технічного забезпечення батальйонів територіальної оборони Чернігівської області на 2014 рік» та ще один проект «Про внесення змін до Програми створення регіонального матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків у Чернігівській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25 березня 2011 року».

В ході обговорення питання «Про звіт про виконання обласного бюджету за I півріччя 2014 року» члени президії висловили окремі зауваження щодо ситуації з підготовкою області і, особливо закладів та установ соціальної сфери, до опалювального сезону, а також щодо наповнення бюджету тощо. Як результат, серед членів президії знайшла підтримку пропозиція заслухати на сесії 18 вересня звіт голови обласної державної адміністрації, в якому депутати хотіли б почути відповіді на порушенні під час дискусії питання.

В ході роботи президії обласної ради до порядку денного чергового її пленарного засідання були також внесені питання:

Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 23 грудня 2011 року «Про затвердження регіональної цільової програми розвитку професійно-технічної освіти Чернігівщини на 2011-2015 роки».

Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 30 грудня 2010 року «Про затвердження обласної цільової Програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки».

Про звільнення батьків від плати за утримання дітей в інтернатних навчальних закладах на 2014/2015 навчальний рік.

Про затвердження передавального акта Удайцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІI ступенів Чернігівської обласної ради.

Про затвердження Положення про обласний фонд охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.

Про внесення змін до рішення обласної ради від 28 березня 2014 року «Про затвердження переліку видатків, що здійснюються за рахунок коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва на 2014 рік».

Про погодження ліміту використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів (новорічні ялинки) на 2014 рік для Державного підприємства «Ніжинське лісове господарство».

Про погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2015 рік.

Про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Лук’яненку Л.Г.

Про створення громадської наглядової ради комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.

Про затвердження Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, що підлягають приватизації.

Про внесення змін і доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Про встановлення зменшеного розміру орендної плати комунальному підприємству «Облсвітло» Чернігівської обласної ради.

Про збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Облсвітло» Чернігівської обласної ради.

Про збільшення статутного капіталу комунального комерційного підприємства «Облавтосервіс» Чернігівської обласної ради.

Про безоплатну передачу майна у власність територіальних громад районів Чернігівської області.

Про ініціювання питання щодо безоплатної передачі у комунальну власність територіальної громади міста Прилуки транспортного засобу.

Про безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Ічнянського району транспортних засобів.

Про безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл та селищ Ріпкинського району транспортного засобу.

Про безоплатну передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Срібнянського району будівель, розташованих за адресою: Срібнянський район, с. Карпилівка, вул. Миру, 50.

Про ініціювання питання щодо безоплатної передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області нерухомого майна.

Про укладення договору оренди приміщень в будівлі кінотеатру «Дружба».

Про внесення змін до рішення обласної ради від 27 листопада 2013 року «Про збільшення статутного капіталу комунального підприємства «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» Чернігівської обласної ради».

Про призначення Пастушенко С.М. на посаду директора комунального підприємства «Прилуцька міська друкарня» Чернігівської обласної ради.

Про Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Національної спілки журналістів України щодо створення суспільного телебачення і радіомовлення в Україні.

Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Авер’янова О.В.

Про хід виконання рішень обласної ради.

Про запит депутата Якуби В.М. та низку інших питань.

Цього ж дня відбулися засідання постійних комісій обласної ради, на яких народні обранці обговорили питання порядку денного чергового пленарного засідання та ті, що передбачені планом роботи обласної ради на 2014 рік, а також внесли необхідні пропозиції та зауваження до проектів рішень ради, прийняли відповідні рекомендації.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини