Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:59:20

У Чернігові ЧЕСНО озвучив основну вимогу до кандидатів – фінансова прозорість

10.09.2014   07:54Агенцiя

8 вересня у місті Чернігові Громадський Рух ЧЕСНО презентував кампанію «Чесна Рада». Мета цьогорічної громадської кампанії – збільшити фінансову прозорість кандидатів, політичних партій та передвиборчих кампаній до парламенту VIII скликання.

Участь у заході взяли Вадим Міський – координатор регіональних представництв Руху ЧЕСНО (м.Київ) та Павло Пущенко - представник Руху ЧЕСНО у Чернігівській області;

«Фінансова прозорість, як і люстрація, є важливим інструментом очищення української політики від корупції. Знати походження політичних фінансів важливо за будь-якої виборчої системи. Також ЧЕСНО вважає, що до наступного парламенту не мають потрапити зрадники, які голосували за ухвалення «диктаторських законів» 16 січня та ті політики, що були причетні до корупції», – зазначив на заході представник ЧЕСНО Вадим Міський.

З огляду на те, що виборче законодавство так і не зазнало всіх тих важливих змін, яких вимагали експерти, журналісти та широка громадськість, учасники ЧЕСНО презентували власні вимоги до політичних партій, які мають намір брати участь у виборах, та самовисуванців в одномандатний округах та закликали їх:
1. Відкрити повні автобіографії кандидатів (за чинним законодавством кандидати подають повну автобіографію до ЦВК, проте виборець не має можливості ознайомитися із повним текстом, оскільки ЦВК оприлюднює лише стислі відомості про кандидата);
2. Відкрити повні майнові декларації кандидатів за 2013 рік (за виключенням тих кандидатів, хто є чинними народними депутатами VII скликання і чиї декларації вже доступні на сайті ВРУ);
3. Оприлюднити детальний фінансовий звіт партії за 2013 рік (із деталізованою інформацією про майно, обсяги і напрями витрачання партією коштів за відповідний рік, а також списком фізичних осіб, внески яких на підтримку партії перевищили 20 мінімальних заробітних плат);
4. За 5 днів до дня голосування оприлюднити деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів виборчого фонду парті / кандидата та їх використання під час підготовки та проведення позачергових парламентських виборів (з даними станом на 10 день до дня голосування);
5. Оприлюднити інформацію про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави партії та кандидатів-самовисуванців, а також забезпечити оприлюднення такої інформації кандидатами від партії в одномандатних округах;
Також активісти ЧЕСНО запропонували партіям завчасно відкрити списки потенційних кандидатів у загальнодержавному окрузі та відповідних одномандатних округах – для широкого громадського обговорення та моніторингу.

Відповідні звернення учасники ЧЕСНО надіслали лідерам всіх політичних сил, що вже висловили намір брати участь у дострокових парламентських виборах.

Кампанія «Чесна Рада» реалізується коаліцією учасників Руху ЧЕСНО – громадськими організаціями Інститут Медіа Права, Інтерньюз-Україна, Центр UA, Фонд «Демократичні ініціативи» ім.Ілька Кучеріва - у партнерстві з IFES-Україна. Всі результати дослідження кандидатів у народні депутати України буде представлено на офіційному сайті Руху -www.chesno.org.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини