Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:09:24

Володимир Хоменко: Служба фінрозслідувань знизить напругу в стосунках між бізнесом і державою

21.08.2014   08:21

Про це перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко заявив під час кущового семінару в Чернігові, участь у якому взяли представники бізнесу і громадськості Чернігівської, Сумської та Полтавської областей.

Володимир Хоменко зазначив, що подібні зустрічі вже провів на Львівщині, Хмельниччині та Одещині, де поспілкувався з представниками бізнесу та громадськості з 20 областей:
"Ми провели відкритий діалог. Усі пропозиції, що надходили, ми взяли до уваги. Усі вони будуть проаналізовані й враховані, щоб навіть на етапі створення Служби не було розмежувань на «контролера» і «жертву», а була повноцінна співпраця держави і бізнеса".

Загалом, розповів посадовець, за час проведення громадських обговорень надійшло більше 120 пропозицій від громадськості. Хтось висуває пропозиції, хтось - побоюється нового карального органу.
"Саме тому процес створення СФР цілком прозорий і публічний, - запевняє Володимир Хоменко. - Бізнес має розуміти, що ми кардинально змінюємо тип стосунків. Служба фінрозслідувань знизить напругу у стосунках між бізнесом і державою".

Пріоритетними напрямками роботи відомства, за словами податківця, будуть боротьба з тіньовою економікою, відмиванням коштів, одержаних злочинним шляхом, корупцією, а також контроль за витратами чиновників.
Створення СФР, переконував Володимир Хоменко, не вимагає додаткових видатків: державні кошти будуть зекономлені завдяки скороченню штату і структур-дублерів.

Ефективність роботи нової структури очевидна, вважає посадовець. Буде визначатися певний перелік ризиків. І, якщо у підприємства їх немає, то і не буде підстав його перевіряти. Такий відбір робитиметься комп’ютеризовано, без втручання співробітників. Це дасть можливість усунути основну корупційну складову, адже контролюючий орган мінімально контактуватиме з бізнесом.

"Практично припинили перевірки малого і середнього бізнесу, - зазначив Володимир Хоменко. - Ми ставимо основне завдання - боротьба з неконтрольованими «тіньовими» потоками. Це «конверти», «податкові ями», контрабанда, виведення коштів за кордон. Ми перекрили організоване розкрадання».

Законопроект, що регулює роботу СФР, був прийнятий на засіданні Кабінету Міністрів і направлений до Верховної Ради. Сьогодні триває його розгляд у парламентських комітетах.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини