Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:53:29

Постійні комісії обласної ради провели спільне засідання

18.07.2014   07:29

17 липня відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань регіонального розвитку та будівництва і з питань зв’язку, транспорту та енергетики.

У його роботі взяли участь перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, начальник Державної екологічної інспекції в області Леонід Бурковський, заступник начальника з фінансово-економічних питань Служби автомобільних доріг Віталій Значко, заступник директора Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва обласної державної адміністрації Сергій Нітченко, заступник директора Департаменту – начальник управління регіонального розвитку, інфраструктури, економічного аналізу та тарифної політики обласної державної адміністрації Сергій Ситник, начальник відділу організації дорожнього руху УДАІ УМВС України в області Ігор Іваненко, представники інших структурних підрозділів публічної та виконавчої влади області.

Провів засідання голова постійної комісії з питань регіонального розвитку та будівництва Сергій Сергієнко.

У порядок денний було внесено питання про стан проведення робіт з ремонту та будівництва автомобільних доріг у Чернігівській області.
За словами Віталія Значка, протяжність мережі автомобільних доріг загального користування в області станом на 1 січня 2014 складає 7717,8 км, з них дороги державного значення – 3051,8 км, місцевого – 4666 км. На автодорогах загального користування області діє 502 мости та шляхопроводи.

На сьогодні 39 під’їздів до населених пунктів в 11 із 22 районів, що не мають твердого покриття, потребують більш як 499 млн. грн. Будівництво їх стримується через відсутність фінансування.
Загальний же обсяг необхідних коштів згідно нормативів на мережу автодоріг області складає близько 11 млрд. грн.

Планами фінансування на 2014 рік на будівництво, ремонт та утримання доріг загального користування передбачено 219,9 млн. грн., в тому числі за кошти Державного бюджету - 102,2 млн. грн., за кредитні кошти, залучені Укравтодором під державні гарантії, - 117,7 млн. грн.
На експлуатаційне утримання доріг на 2014 р виділено 94,9 млн. грн., а на погашення кредиторської заборгованості з експлуатаційного утримання 2013 року – 7,3 млн. грн.

Основні роботи, які зараз виконуються Службою автомобільних доріг, – це ямковий ремонт, виконання заходів з безпеки дорожнього руху, виконання планових обсягів заготівлі на осінньо-зимовий період 2013-2014рр. пісчано-сольової суміші та технічної солі тощо.

Сергій Ситник акцентував увагу присутніх на обсягах субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у 2014 році.

Заслухавши виступаючих, депутати обговорили проблемні питання, що виникають при проведенні ремонту і будівництві автомобільних доріг в області та прийняли відповідні рекомендації із внесеними пропозиціями.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини