Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:57:22

Досвід громадськості для голови облради, або про реформування треба не балакати, а проводити

16.06.2014   09:05

14 червня у Чернігові було проведено зустріч громадськості «Чернігівщина після Майдану: виклики і перспективи», де обговорювалася проблематика роботи місцевих громад після майданівських подій: «Що змінилось? Що варто змінити? Над чим працювати?».

Захід відбувався в рамках проекту «Виклики після Євромайдану - громадський сектор в дії», організаторами якого є: Громадький Сектор Євромайдану, Фонд Освіта для Демократії (Варшава, Польща), Мережа «Громадські Ініціативи України» та Товариство Лева (Львів), місцевий партнер – Чернігівський освітній центр «Ініціатива» та Спілка Української молоді в Україні.

Учасники круглого столу - лідери громадських об’єднань, активісти, представники бізнес-середовища, працівники державних адміністрацій та муніципалітетів, а також журналісти Чернігівщини.

По задуму організаторів, озвучені під час круглого столу думки та пропозиції стануть основою для проведення планування пропозицій, яке відбудеться через 1-2 тижні після обговорення.

Загалом у рамках даного проекту планується провести ряд заходів для того, щоб проаналізувати та переосмислити значення громадських ініціатив у процесі змін в нашій країні, допомогти місцевим організаціям та ініціативним групам ефективніше працювати у своїх середовищах, а також, підвищити інтенсивність та якість контактів і комунікації між представниками громадянського суспільства із різних районів області.

Мені особисто сподобалася одна проста інновація, яку запропонували учасники обговорення: спільне проведення засідань депутатських комісій, профільних дорадчих органів, громадських організацій та експертів. Думка проста, але як показує час після майдану, її все важче буде реалізовувати. Імітувати – так, забюрократизувати – так, а от чи буде дія – не відомо.

Треба пам’ятати, що інтереси депутатського корпуса також потрібно враховувати, інакше жодного рішення не проведеш.

Лакмусовим папірцем діяльності оновленої влади буде врахування думки громадськості при вирішенні питання створення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради. Голова профільної комісії Арсен Дідур, на останній Президії облради, знаючи про рішення громадськості про іншу кандидатуру, все одно запропонував на посаду керівника цього закладу депутата обласної ради Анатолія Мороза, який на даний час очолює київське ПП «Алекс Принт», та не з’явився на громадське обговорення кандидатури майбутнього керівника комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

І ще одне. Якщо ознайомитися з діяльністю керівництва облради, то окреслюється тенденція збільшення представницьких заходів – ювілеїв, календарних подій, ярмарків тощо. І це в час, коли країна переживає не найкращі часи. Не потрібно «бути з народом», потрібно керувати і окреслювати шляхи вирішення проблем, проводити дієві заході і звітувати про подолання проблем і про те, що реально стало краще. Або нічім нова влада не буде відрізнятися від «попередників».
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.