Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:37:28

"Захист інтересів держави у бюджетній сфері - пріоритетне завдання органів прокуратури"

31.03.2014   14:00

Про це наголосив прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко під час розширеного засідання колегії прокуратури області на якій розглянуті питання захисту інтересів держави представницькими заходами, у тому числі у сфері закупівель за бюджетні кошти.

Як зазначив Володимир Стеценко, незважаючи на те, що органи прокуратури області вживають заходи щодо посилення нагляду за додержанням вимог законів у бюджетній сфері, (за результатами прокурорського реагування минулого року шляхом пред'явлення до суду понад 800 позовів на захист інтересів держави присуджено до стягнення 105 млн. грн., з них до бюджету 16 млн. грн.), ця робота потребує докорінних змін.

Повсякденна робота органів прокуратури сьогодні повинна бути переорієнтована на виявлення фактів порушень вимог бюджетного законодавства, відшкодування заподіяних злочинами збитків та притягнення винних осіб до встановленої відповідальності, сказав прокурор області.

На засіданні колегії наголошено, що виявлення порушень у сфері державних закупівель та безумовного додержання бюджетного законодавства залишаються головними завданнями прокуратури.

Ефективність роботи прокурора здебільшого залежить від активного та якісного виконання контролюючими органами (територіальні підрозділи Держфінінспекції, Державної екологічної інспекції, Держсільгоспінспекції, Держрибохорони, інші) покладених на них завдань із застосуванням спеціальних знань при викритті правопорушень. Стягнення нарахованих цими органами збитків є прямим способом надходження коштів до місцевого та республіканського бюджетів.

Водночас, перевірки засвідчили, що велика кількість порушень вимог законодавства залишається поза увагою контролюючих органів. їх матеріали перевірок не доводять вину правопорушників, що виключає можливість у подальшому стягнути нараховані збитки.

За підсумками засідання колегії визначено організаційно-практичні заходи, спрямовані на усунення недоліків, удосконалення організації роботи, підвищення ефективності контролю за дотриманням вимог закону у бюджетній сфері.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини